lezing & literatuur specials

De wereld van Jan Terlouw


wo 21 oktober 2020   Kleine zaal

19:30 - 20:30 uur

Afgelast


wo 11 november 2020   Kleine zaal

19:30 - 20:30 uur

Afgelast


za 9 januari 2021   Kleine zaal

16:00 - 17:00 uur

Bestel snel


De wereld van Jan Terlouw wordt afgelast. Volgens de nieuwe, strengere coronamaatregelen die de overheid op 13 oktober heeft afgegeven, mogen wij per voorstelling slechts 30 bezoekers ontvangen. Daarom zijn wij tot onze spijt genoodzaakt om alle voorstellingen t/m 11 november niet door te laten gaan.

Kaartkopers worden door ons geïnformeerd. Wij doen onze uiterste best de voorstelling naar een latere datum te verplaatsen. Lees meer.

Unieke, maar vooral inspirerende en intieme bijeenkomsten met Jan Terlouw

De inmiddels 88-jarige schrijver, klimaatactivist en oud-politicus Jan Terlouw betreedt het podium in zijn lokale theater, de Deventer Schouwburg en vertelt. Hij plaatst de actualiteit in perspectief in een tijd waar we van de ene in de andere verandering rollen door de uitbraak van het coronavirus. Wat valt Jan Terlouw op in het nieuws? Wat betekent de coronacrisis op lange termijn voor ons land? Biedt dit kansen voor een meer duurzame wereld?

Thema’s als democratie, racisme, klimaat, vrijheid en opvoeding komen voorbij. Met een kort filmpje word je meegenomen in de ‘Wereld van Jan Terlouw’. Het filmpje maakt Jan Terlouw samen met zijn dochter Sanne Terlouw, ook schrijver en woonachtig in Deventer. Vervolgens gaat Jan Terlouw de diepte in met zijn verhaal en is er ruimte om de dialoog aan te gaan. De bijeenkomst wordt afgesloten door een wisselende columnist. Op uitnodiging van Jan Terlouw geeft hij/zij zijn of haar visie op het betreffende thema.

Kortom: Stap in ‘De wereld van Jan Terlouw’, luister, wordt geïnspireerd en geprikkeld, denk na en ga na afloop live met Jan in discussie.

Georganiseerd door Stichting Deventer Jan Terlouw Lezing i.s.m. Deventer Schouwburg.

In de coronaperiode (met de verplichte 1,5 meter afstand) is het niet mogelijk zelf je stoel te kiezen. De Kleine Zaal is ingericht als huiskamer met bankjes en zitjes met tafeltjes. Op de avond zelf krijgt je gezelschap een plaats toegewezen.

In deze coronaperiode vinden wij het belangrijk om een veilige omgeving te bieden voor alle bezoekers, medewerkers en artiesten. Zodat iedereen met een gerust hart het theater kan bezoeken en dat we samen kunnen genieten van de voorstelling. Neem daarom deze coronamaatregelen tijdens je bezoek in acht. Alleen samen kunnen we zorgen voor een veilige theaterbeleving.

Coronamaatregelen Deventer Schouwburg

Ook interessant voor jou: