dans

Nicole Beutler | NBprojects

7: TRIPLE MOON | Deventer DansDagen


vr 17 november 2017   Grote zaal

20:00 - 21:30 uur

Bestel snel


Internationaal gelauwerde choreograaf brengt ode aan de vrouwelijke kracht.

  • Onderdeel van de Deventer DansDagen
  • Inleiding 1 uur voor aanvang om uw voorstelling nog intenser te ervaren

Choreografe Nicole Beutler valt op in het Nederlandse dansveld door haar krachtige voorstellingen die in strakke vormen worden gegoten. Inhoud en vorm staan nooit los van elkaar en haar voorstellingen zijn altijd op muzikale wijze gecomponeerd en doordrongen van subtiele humor.

7: TRIPLE MOON laat drie gedanste portretten zien, waarin een ex-ballerina, een geroutineerd performer en een jonge danseres de verschillende fases in het leven van een vrouw belichamen. Sterk en fragiel, naïef en trefzeker, aards en vluchtig.

Website: Nicole Beutler | NBprojects

Theaterkrant

"Een wonderlijk combinatie van kunst en kitsch"

Trouw

"De voorstelling is dan ook een ode aan de vrouw, haar kracht en haar mysterie, in dans en schitterende toneelbeelden die zó de boekjes in kunnen."

Nicole Beutler (Duitsland, 1969) maakt met haar gezelschap NBprojects beeldende voorstellingen: filosofisch, poëtisch en altijd met subtiele humor. Haar werk valt op door de heldere vormgeving waarmee ze alledaagse bewegingen naar een hoger plan tilt, ze onderdeel maakt van een ultra-gestructureerde wereld, vaak met hedendaagse elektronische muziek. Beeldende momentopnamen van ons eigen tijdperk, zo zou je haar werk kunnen omschrijven. Choreografieën die je voor even stilzetten in het nu.

Haar achtergrond in de beeldende kunst laat zich raden. Voordat Beutler naar de School voor Nieuwe Dansontwikkeling ging in Amsterdam, studeerde ze aan de kunstacademies van München, haar geboortestad, en Münster. Ze kent de kracht van het beeld, weet hoe ze een doek inkleurt. Met even grote precisie schildert ze met lichamen op de dansvloer.

Idee, regie en choreografie: Nicole Beutler

Performance: Madelyn Bullard, Marjolein Vogels en Hlif Svavarsdottir

Scenografie en video: Helena Muskens en Quirine Racké

Soundscape: Gary Shepherd

Ook interessant voor u: