wereldmuziek jazz

Deventer Internationaal

Duo Qasyoun


do 27 december 2018   Panorama Foyer (2e etage)

12:00 - 13:00 uur

Gratis toegang


Om 12.00 uur geeft het Duo Qasyon een lunchconcert in de foyer van Deventer Schouwburg. Om 21.00 uur treedt zij nogmaals op in het Burgerweeshuis café. De toegang is gratis.

Duo Qasyon, bestaat uit de jonge muzikanten Jawa Manla en Modar Salama. Jawa is één van de grootste muzikale talenten van Syrië. Op jonge leeftijd trad ze al op als professioneel muzikant met haar ud, een peervormig snaarinstrument, in Egypte, Libanon, Oman en Turkije. Ze speelde met gerenommeerde orkesten en kreeg les van de allergrootste ud-spelers.

Jawa wordt begeleid door de uit Damascus afkomstige percussionist Modar Salama, die ondertussen al een paar jaar in Amsterdam woont en werkt. Modar Salameh behaalde het diploma Uitvoerend Musicus (percussie) aan het Higher Institute of Music in Damascus. Hij woont in Nederland sinds 2014 en maakt deel uit van diverse Syrische ensembles in Europa.

Het Duo Qasyoun speelt hoofdzakelijk oriëntaalse klassieke- en volksmuziek (Arabisch en Turks). Trage klaagliederen worden afgewisseld met vrolijke en verdrietige liederen over de liefde en feestelijke dansmuziek.

Ook interessant voor u: