wereldmuziek jazz

Deventer Internationaal

The European Danzón Orchestra


wo 28 november 2018   Panorama Foyer (2e etage)

12:00 - 13:00 uur

Gratis toegang


De wereldmuziekserie Deventer Internationaal gaat weer een mooi seizoen tegemoet met gratis concerten in de Deventer Schouwburg foyer, het Burgerweeshuis café en Humanitas. 

Om 12.00 uur geeft het orkest een lunchconcert in de foyer van Deventer Schouwburg. Om 21.00 uur treedt zij nogmaals op in het Burgerweeshuis café. De toegang is gratis. Dit geldt voor alle drie de dagen. 

The European Danzón Orchestra | Woensdag 28 november 2018 

Op 4 oktober 1988 vond in het legendarische George Jazz Café de première plaats van een niet alledaags orkest, het European Danzón Orchestra, dat zich specialiseerde in traditionele Cubaanse muziek. Nu, 30 jaar na dat eerste concert, kruipt het bloed waar het niet gaan kan en is het tijd voor een jubileum! Het orkest zal een selectie van danzónes ten gehore brengen. Muziek van het in 1991 verschenen album “Rompiendo La Rutina” en meer.

Hoe klinkt dit orkest nu, met de jaren, de muzikale en levenservaringen, de concerten en talloze tournees van het European Danzón Orchestra en de andere orkesten en bands waarvan de leden deel uitmaakten en uitmaken?

 

fluit: Wim Boerman
viool: Anneke Frankenberg en Sabine Vieregge
basgitaar: Michael Gustorff
contrabas en zang: Gerard Schoren
piano: Michiel Braam of Peter van Marle
slagwerk en coro: André Groen en Vera Groen

 

Ook interessant voor u: