lezing & literatuur

Deventer Jan Terlouw Lezing

met o.a. Beatrice de Graaf


do 12 december 2019   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


Beatrice de Graaf hoofdspreker tijdens Deventer Jan Terlouw Lezing 2019
Beatrice de Graaf (1976) is de derde hoofdspreker in rij tijdens de Deventer Jan Terlouw lezing. De Graaf is Nederlandse Hoogleraar en treedt regelmatig op in de media als terrorisme-expert. Ze studeerde Geschiedenis en Duits aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Bonn. In december 2004 promoveerde ze op een proefschrift over de relatie tussen de DDR, de vredesbeweging en de Nederlandse kerken. Voor dit proefschrift ontving zij in 2005 de Max van der Stoel-Mensenrechtenprijs.

Tweede Jan Terlouw Lezing 
Bas Heijne sprak tijdens de tweede editie over broederschap en citeerde daarbij uitgebreid uit literatuur, interviews en zelfs de bijbel. De avond begon met tegenspreker Kiza Magendane die de bezoekers mee nam in zijn levensverhaal. Zijn komst als vluchteling uit Congo in Nederland en zijn zoektocht naar burgerschap en broederschap. Bekijk de compilatie

Toekomst-Makers Show

Net-afgestudeerden of Young Professionals betreden het podium en presenteren hun idee voor een meer open, eerlijk en duurzame samenleving in de Toekomstmakers Show. Een avondvullend programma afgewisseld met korte verrassende optredens. Een show vol vaart die als een raket de toekomst in schiet… een show die je laat verwonderen, lachen, nadenken en mogelijk ook tot actie laat overgaan. Want zoals Jan Terlouw zegt: ‘We kunnen niet langer wachten’, en onze Toekomstmakers voegen hier aan toe ‘wij willen ook niet langer wachten… wij gaan het nu doen!’.

Voor data & kaartverkoop houd de website in de gaten.

Website: Deventer Jan Terlouw Lezing

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor de lezing, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: