lezing & literatuur

Deventer Jan Terlouw Lezing

Veilig. Het verlangen naar geborgenheid.


do 12 december 2019   Grote zaal

20:00 - 22:00 uur

Laatste kans


Beatrice de Graaf hoofdspreker tijdens Deventer Jan Terlouw Lezing 2019

Het is inmiddels een traditie: De Deventer Jan Terlouw Lezing in de Deventer Schouwburg. Op 12 december 2019 vindt de derde editie plaats met als hoofdspreker de Nederlandse hoogleraar Beatrice de Graaf. Zij is regelmatig te gast bij talkshows als terrorisme-deskundige. De Graaf nodigt neerlandica en filosoof Lotte Jensen uit als duo-spreker. De titel van de 3e Lezing is: ‘Veilig. Het verlangen naar geborgenheid’. De presentatie van de avond is in handen van cabaretier Silvester Zwaneveld, bekend van het duo Arie & Silvester.

Doel van de Lezing is om in navolging van het gedachtegoed van Jan Terlouw publiek over te laten gaan tot actie voor een meer duurzame wereld. Er wordt een dialoog tussen generaties tot stand gebracht. De rol van de maatschappij en de politiek in een noodzakelijk duurzame wereld wordt vanuit de rol van de sprekers in de samenleving belicht. 

Nieuw in 2019: finale ToekomstMaker 2019

Afgelopen maanden presenteerden jonge denkers en doeners uit Oost-Nederland hun plannen voor een betere, meer duurzame wereld tijdens de ToekomstMakers Show. Bij elke Show werd een jurywinnaar en een publiekswinnaar gekozen. Tijdens de Deventer Jan Terlouw Lezing maakt wethouder Thomas Walder (economie en internationaal beleid) de eindwinnaar bekend en reikt de (geld)prijs uit. Hij is zelf ambitieus op het gebied van duurzaamheid.

ToekomstMakers Show

De ToekomstMakers Show is een avondvullend programma afgewisseld met korte verrassende optredens. Een show vol vaart die als een raket de toekomst in schiet… een show die je laat verwonderen, lachen, nadenken en mogelijk ook tot actie laat overgaan. Want zoals Jan Terlouw zegt: ‘We kunnen niet langer wachten’, en onze Toekomstmakers voegen hier aan toe ‘wij willen ook niet langer wachten… wij gaan het nu doen!’. Reserveer nu je gratis ticket(s) voor de ToekomstMakers Show op 19 november.

Toegangsprijs is inclusief het boekje 'Veilig' ter waarde van € 8,99. Beide lezingen zijn hierin gebundeld.

Website: Deventer Jan Terlouw Lezing

Beatrice de Graaf (1976) is Nederlandse Hoogleraar en treedt regelmatig op in de media als terrorisme-expert. Ze studeerde Geschiedenis en Duits aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Bonn. In december 2004 promoveerde ze op een proefschrift over de relatie tussen de DDR, de vredesbeweging en de Nederlandse kerken. Voor dit proefschrift ontving zij in 2005 de Max van der Stoel-Mensenrechtenprijs.

Na zijn onvergetelijke tv-optreden bij De Wereld Draait Door, betrad Jan Terlouw het podium van de Deventer Schouwburg voor de eerste Deventer Jan Terlouw Lezing in 2017 getiteld ‘We kunnen niet langer wachten’ . Zijn kleindochter, psychologe Laura Faber, verzorgde de duo-lezing. In 2018 volgde schrijver Bas Heijne, voorgedragen door Jan Terlouw, hem op met zijn lezing ‘Broederschap’. Politicoloog, schrijver en vluchteling Kiza Magendane kwam met Heijne mee.

Traditiegetrouw is een boekje van uitgeverij de Kring in Amsterdam inbegrepen bij de toegangsprijs. Beide lezingen zijn hierin gebundeld. De dag na de Deventer Jan Terlouw Lezing ligt het boekje onder de titel Veilig voor € 8,99 in de boekwinkel. De uitgaves van de eerdere lezingen zijn op de avond in de Deventer Schouwburg te koop voor € 7,50.

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor de lezing, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Geniet voorafgaand aan de lezing van de vegetarische Specialiteit van de dag uit Karma's Keuken voor maar € 15,00 per persoon.

Locatie: Brasserie | € 15,00 | Inloop tussen 18.00 en 19.00 uur.

Bestel nu uw Specialiteit van de dag

Voor speciale wensen en vragen neemt u contact op met Kar-Ma's Keuken via 06 - 248 620 77.

Ook interessant voor u: