lezing & literatuur

Deventer Jan Terlouw Lezing

Beatrice de Graaf


do 12 december 2019   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


Beatrice de Graaf hoofdspreker tijdens Deventer Jan Terlouw Lezing 2019
Beatrice de Graaf (1976) is de derde hoofdspreker in rij tijdens de Deventer Jan Terlouw lezing. De Graaf is Nederlandse Hoogleraar en treedt regelmatig op in de media als terrorisme-expert. Ze studeerde Geschiedenis en Duits aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Bonn. In december 2004 promoveerde ze op een proefschrift over de relatie tussen de DDR, de vredesbeweging en de Nederlandse kerken. Voor dit proefschrift ontving zij in 2005 de Max van der Stoel-Mensenrechtenprijs.

Tweede Jan Terlouw Lezing 
Bas Heijne sprak tijdens de tweede editie over broederschap en citeerde daarbij uitgebreid uit literatuur, interviews en zelfs de bijbel. De avond begon met tegenspreker Kiza Magendane die de bezoekers mee nam in zijn levensverhaal. Zijn komst als vluchteling uit Congo in Nederland en zijn zoektocht naar burgerschap en broederschap. Bekijk de compilatie

Toekomst-Makers
Naast de jaarlijkse lezing biedt de Deventer Schouwburg wekelijks een podium aan een jonge denker, doener of maker uit Oost-Nederland. Iedere maandag staat er om 12 uur een Toekomst-Maker met een duidelijke visie op een duurzame toekomst op het podium. In 2019 staan er 40 nieuwe Toekomst-Makers op het programma.

Website: Deventer Jan Terlouw Lezing

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van de voorstelling van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast uw borrelplank en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplak klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: