te gast

ANECKXANDER (14+)

Deventer op Stelten


vr 7 juli 2017   Kleine zaal

23:00 uur

Bestel snel


za 8 juli 2017   Kleine zaal

23:00 uur

Bestel snel


zo 9 juli 2017   Kleine zaal

16:00 - 17:00 uur

Bestel snel


In de kleine zaal van de Schouwburg is ‘Aneckxander’ van Alexander Vantournhout en Bauke Lievens (België) te zien, een solo voor één acrobatisch lichaam.

  • Eén van de programmalijnen dit jaar is de focus op lichaam en beweging, met een aantal vernieuwende voorstellingen (waaronder 'Aneckxander') op het gebied van bewegingstheater
  • Leeftijd: 14+
  • Duur ca. 55 minuten

Een rauw zelfportret waarin zijn lichaam zich blootstelt en tegelijkertijd tracht te ontsnappen aan de blik van het publiek. Kwetsbaar en naakt, ontzagwekkend en intrigerend. Een tragische autobiografie van het lichaam.

‘Aneckxander’ is alleen toegankelijk met een ticket.

 

Gekochte kaarten worden niet teruggenomen. Bij annulering van de voorstelling door onvoorziene omstandigheden en/of overmacht wordt het bedrag niet geretourneerd.

Deventer is één groot theater met ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen in de historische binnenstad en locaties rondom het centrum. Het grootste theaterfestival van Oost-Nederland vindt plaats van vrijdagavond 7 t/m zondagmiddag 9 juli. Ook in de Deventer Schouwburg zijn dit jaar verschillende voorstellingen, zowel in de grote zaal als in de kleine zaal.

Door de specifieke vorm en artistieke kwaliteit is ‘Deventer Op Stelten’ uitgegroeid tot toonaangevend festival voor internationaal buitentheater. Het programmeren van voorstellingen op hoog niveau, zowel in letterlijke als figuurlijke zin, maakt het festival onderscheidend ten opzichte van andere festivals.

Van hoogstaand buitentheater tot openluchtvoorstellingen hoog boven het publiek, van theater op stelten tot spektakel op hoog niveau, van humoristische tot meer ingetogen acts.

Het festival is jaarlijks in juli en wordt door ruim 120.000 bezoekers beleefd als een bijzonder, toegankelijk, feestelijk en hoogstaand cultureel festival. In 2016 vond met veel succes de 20e editie plaats. De toegang is gratis. Voor een enkele voorstelling zijn tickets nodig.

Ook interessant voor u: