specials

Dickens Zingt


zo 15 december 2019   Grote zaal

11:00 uur

Bestel snel


zo 15 december 2019   Grote zaal

15:00 uur

Laatste kans


Geen klein koortje op straat, maar een groot koor van 100 volwassenen en 50 kinderen in ons theater

  • Voor jong en oud
  • Inclusief glas Hot Wine of beker chocolademelk

In december nemen wij je mee terug naar het London van Charles Dickens. Deze Kerst is 't er kouder dan ooit. Het sneeuwt er hard en in de straten rijden koetsen en koetsiers af en aan. Zij brengen de mensen met geld naar hun luxe diners. Op straat spelen kinderen en koortjes zingen af en aan. Een prachtig plaatje, want zo vier je graag je donkere dagen.  Maar London is ook een gevaarlijke plek. In grote delen van de stad zijn er sloppenwijken, waar de armsten mensen van de stad moeten vechten voor hun bestaan. En niet iedereen doet dat door in de fabrieken te werken.

Charles Port is zo’n man. Hij houdt er een heel weeshuis op na in ’t East End, dat hij inzet als een legertje straatrovers. Met Kerst valt er namelijk veel te halen en zeker de laatste twee edities van ’t feest. Sinds kort is er namelijk een attractie bijgekomen in de stad. De zogenaamde Wijksafari. Rijke lui verkleden zich als armen en mengen zich in de sloppenwijken. Zij vinden het spannend om in deze jungle rond te sluipen en de armsten der aarde van dichtbij te kunnen zien. Dan zie je namelijk goed dat deze mensen de armoe zelf over hen hebben afgeroepen. Toch?…

Deze Kerst is echter anders. Ditmaal staat de high-society van London op z’n kop nu het meisje Emily Butcher, dochter van de Britse Ambassadeur, wordt vermist. Een mysterieuze man, genaamd Lord Sing Wood, zegt Emily te hebben ontvoerd en nog meer meisjes te zullen ontvoeren als de Wijksafari met Kerst zijn orders niet opvolgt. 

Lukt het ditmaal om het nette theater publiek door East End te leiden? Vinden zij Emily terug? Eind goed al goed?

 

Ook interessant voor u: