toneel

De Verleiders

Door de bank genomen - 10 jaar later


vr 14 april 2023   Grote zaal

20:00 - 21:45 uur

Laatste kans


Met o.a. Pierre Bokma, Victor Löw, George van Houts, Adam Kissequel en Linde van den Heuvel. Een twee uur durende rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges.

In 2014 verrasten DE VERLEIDERS met een vlijmscherpe aanval op het geldstelsel en de banken. Verbijsterde bezoekers, uitverkochte zalen, een Burgerinitiatief, een plenaire bespreking in de Tweede Kamer en een onderzoek door de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Er was een steen in de vijver gegooid. Is er iets veranderd? Jazeker. Het is erger geworden. Alles wordt duurder en duurder. Wonen is niet meer van één inkomen te betalen. Energie onbetaalbaar. Spaargeld verdampt. Torenhoge inflatie.

Dus komt er een onvermijdelijk vervolg in 2023. Door de bank genomen: Tien jaar later!

De rijkste 0,01% zag hun vermogens vertienvoudigden, de overheid strooit met miljarden, maar wonen en energie zijn onbetaalbaar, de inflatie is torenhoog en spaargeld verdampt. ‘Door de bank genomen: Tien jaar later’ werpt een kritische blik op deze verbijsterende ontwikkelingen in een rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges. Je lacht je gek. 

Website: de-verleiders.nl

Regie: Leopold Witte

Script: George van Houts

Met: Pierre Bokma, Victor Löw, George van Houts, Adam Kissequel en Linde van den Heuvel 

Decorontwerp: Michiel Voet

Lichtontwerp: Uri Rapaport

Geluidsdecor: Robert van Delft

Kostuumontwerp: Dieuweke van Reij

Fotografie publiciteitsbeeld: Michele Secchi

 

Voor het script is gebruikgemaakt van bronnen als: Stichting Ons Geld, Follow The Money, Thomas Bollen, Arno Wellens, Van wie is ons geld van Mahir Alkaya, Ons geld is stuk van Gebroeders Slagter, Geld en schuld: De publieke rol van banken van WRR. Websites: ECB, BIS, FTM, SFL, Nederlandse Bank

Luister hier naar De Verleiders - Podcast!

Ook interessant voor jou: