toneel

Noord Nederlands Toneel

Dorian naar: The Picture of Dorian Gray


do 1 november 2018   Grote zaal

20:00 - 21:40 uur

Bestel snel


Een visueel spektakel, waarbij de grenzen tussen theater, performance, kunst en literatuur vervagen

Zo’n 125 jaar na het verschijnen van Wilde’s roman 'The Picture of Dorian Gray' zijn onze obsessie met jeugdigheid en het gevoel dat je alles uit je leven gehaald moet hebben alleen maar toegenomen. Maar verliezen we in het verlangen naar het nieuwe, het schone en het bijzondere ook niet onszelf uit het oog? En als we de hele tijd bezig zijn met onze persoonlijke ontwikkeling, wat betekent dat dan voor onze relatie met de ander?

Met deze vragen als uitgangspunt schreef Javier Barcala voor het Noord Nederlands Toneel een toneelbewerking van Oscar Wilde’s beroemde roman. Barcala plaatst Dorian in het decor van de hedendaagse kunstmarkt, een bekende wereld voor gastregisseur Christophe Coppens. Het Belgische multitalent Coppens werd opgeleid tot theatermaker, maar brak door als ontwerper en beeldend kunstenaar. Hij maakt van deze voorstelling een visueel spektakel, waarbij de grenzen tussen theater, performance, kunst en literatuur vervagen.

Dorian Gray (Bram van der Heijden), - een ambitieuze kunststudent met een moeilijk verleden, maar een fantastisch uiterlijk -, wordt de protegé van de ooit invloedrijke kunstverzamelaar Bambi Pelecano (Bien de Moor). Zij ziet in Dorians jeugdigheid en aantrekkingskracht een mogelijkheid om haar sterrendom nieuw leven in te blazen.

Website: Noord Nederlands Toneel

Regie: Christophe Coppens

Tekst: Javier Barcala

Met o.a.: Bram van der Heijden, Veerle van Overloop, Hendrik Aerts, Bien de Moor e.a.

Decor: Christophe Coppens en ISM Architecten

Kostuum ontwerp: Christophe Coppens

Dramaturgie: Robbert van Heuven

Geniet voorafgaand aan de voorstelling van een heerlijke Dagschotel voor € 15,75 per persoon, verzorgd door Karma's Keuken.

Op het menu staat een wildstoofschotel met vergeten groenten, frietjes en een frisse salade. De vega-optie is een portobello gevuld met spinazie, blauwaderkaas, brie en pijnboompitjes.

Locatie: Brasserie | € 15,75 | Inloop tussen 18.00 en 19.00 uur

Bestel nu uw Dagschotel.

Voor speciale wensen en vragen neemt u contact op met Kar-ma's Keuken via 06 - 248 620 77.

Ook interessant voor u: