muziek

Dutch Eagles

New Horizon


do 26 januari 2023   Grote zaal

20:00 - 22:00 uur

Bestel snel


Geniet van de hits van The Eagles gecombineerd met juweeltjes van andere artiesten.

Een fantastische avond vol tijdloze muziek met de Eagles van de lage landen. New Horizon is de nieuwe show van The Dutch Eagles. Met weergaloze gitaarsolo’s en meerstemmige zang zijn de hits en vergeten parels van toen weer helemaal van nu. Verken samen met The Dutch Eagles een nieuwe horizon van de Amerikaanse country rock.

Zes bevlogen muzikanten voeren je mee op een onvergetelijke muzikale roadtrip door de 70’s. Al vijftien jaar brengen zij hun passie voor deze muziek naar je toe en dat zij niet stilstaan bewijzen ze wederom met New Horizon. Of het gaat om ‘Lyin’ Eyes’ of ‘Life In The Fast Lane’, of juist een onverwachte muzikale verrassing: The Dutch Eagles geven steevast een eigen gezicht aan de oneindige bron van klassiekers uit de jaren zeventig. Dat brengen ze met verve, zoals je van ze gewend bent. Beleef het zelf in New Horizon - The Dutch Eagles.

 

Website: Dutch Eagles

Muzikanten: Arto Boyadjian, Dennis Allaert, Ruben van Mastrigt, André Kemp, Jens Huigen en Ivo Dinkelaar

Beeld credits: Daniel Maissan en Chris Pedis

 

Met hun meerstemmige countryrock kleurden The Eagles vanaf de jaren '70 de sound van de Amerikaanse westcoast. De band werd groot, groter, grootst met hits als Take It Easy, One Of These Nights en Lyin' Eyes, waarna er met het megasucces van Hotel California nog een schepje bovenop ging. Maar heftige ruzies zorgden voor een tijdelijke break-up tussen 1980 en 1994. Miden jaren 90 gebeurde er echter iets dat niemand nog voor mogelijk gehouden had: The Eagles kwamen weer bij elkaar. Tot vorig jaar tourde de band nog in de VS en Europa.

Voorafgaand aan de show van The Dutch Eagles gaat Anne Hurenkamp in gesprek met bandleden van deze "Eagles van de Lage Landen". Hoe raakten zij gefascineerd door het repertoire en het verhaal van hun grote voorbeelden? Wat maakt de muziek van The Eagles voor hen een eindeloze bron van inspiratie en waar liggen de uitdagingen bij het zo goed mogelijk spelen en zingen van de nummers? En waarom verbreden ze met hun huidige theaterprogramma hun eigen horizon? Want welke andere westcoast-muziek kan onmogelijk los gezien worden het fantastische oeuvre van The Eagles?  

We zitten op het terras bij een strandtent met nog een heerlijk zonnetje voor de tijd van het jaar. Het mag de kust van California niet zijn, waar de heren hun meeste muzikale inspiratie vandaan halen, maar dit moment doet daar zeker niet voor onder. Aanwezig zijn Andre en Arto, respectievelijk drums en gitaar. Oh en ze zingen beiden.

Maar dat doen ze bij the Eagles toch allemaal?

Andre: Correct, dus we kunnen onmogelijk achterblijven.. Het is vooral heel tof om allemaal vocaal bij te kunnen dragen. Dat blijft een groot deel van die muziek uitmaken natuurlijk.

Jullie tour genaamd ‘New Horizon’ gaat in oktober van start, vanwaar deze titel? Dat is geen Eagles liedje toch?

Andre: Nee dat klopt. Hoewel voor mij een horizon zoals deze (we zitten aan het strand met bijna ondergaande zon) mijn mindset wel heel erg in die richting stuurt.

De achterliggende gedachte die we hadden was dat in deze tijd iedereen maar door raast in de vaart der volkeren en daarbij soms vergeet om zich heen te kijken; vind ik het nog wel leuk wat ik doe, waar ik ben, hoe gaat het eigenlijk met mijn buurman? Door af en toe een beetje om je heen te kijken lukt het al snel een andere horizon te creëren, en hopelijk een beetje gelukkiger te zijn of te worden.

Is dat het doel van een optreden geven? Het gaat toch om de muziek?

Arto: Zeer zeker!

Maar door de muziek die wij maken zo goed en zo mooi mogelijk te brengen, hoop je toch de mensen met een blij gevoel weer naar huis te sturen, en een beetje inspiratie mee te geven voor de dag van morgen.

Wat een mooie gedachte. Maar hoe vertaal je dat dan naar muziek?

Andre: Nou ik vroeg mij laatst af; wanneer ben je als mens nou echt gelukkig? Nu zal dat per persoon verschillen maar voor mij is dat denk ik wanneer het lukt in het moment te leven. En wanneer is dat; wanneer je muziek maakt met hart en ziel. Dan kun je niet anders dan in het moment zijn, en dat delen we heel graag met onze bezoekers.

Wat kunnen we verder van de show New Horizon verwachten?

Arto: Sowieso natuurlijk het waanzinnig mooie werk van the Eagles, bekend en soms iets minder bekend. Daarnaast vinden we het ook altijd erg leuk om hier en daar een uitstapje te maken naar songs die een link hebben met the Eagles.

Binnen de popmuziek inspireert men elkaar altijd, dat is het mooie. Ook daar zoeken muzikanten naar een nieuwe horizon, en op dat avontuur nemen we graag zo veel mogelijk mensen mee.

Ook interessant voor jou: