show

Ellen ten Damme

Barock


vr 9 december 2022   Grote zaal

20:00 - 21:40 uur

Bestel snel


Klatergoud en schone schijn

Wie het zich in de 17e en 18e eeuw kon permitteren, vierde de theatrale uitbundigheid. Ellen ten Damme droomt weg in frivole vergankelijkheid en houdt hof in BAROCK, een performance in het verlengde van haar succes-shows PARIS-BERLIN en CASABLANCA. Nederlands meest veelzijdige zangeres presenteert een tragédie lyrique die verder dan ooit terug in de tijd gaat en toch helemaal van nu is. We mogen weer en willen nog meer en iedereen weet zich het middelpunt van zijn eigen entourage, als een rockster in Versailles. Klatergoud blinkt op sociale media en de schone schijn is oogverblindend. Achter de façade observeert de troubadour de crinoline van de keizerin en leidt de dans alsof de morgen nooit komt. 

Samen met haar 8-koppige band (The Magpie Orchestra) nodigt Ellen ten Damme je uit om toe te treden tot haar hofhouding. Haar nieuwe show BAROCK is een meertalig bal demasqué vol verrassende en herkenbare songs waar de scabreuze excessen net zo opzwepend zijn als de schaduwzijdes meeslepend.

NB: Deze voorstelling stond op 20 mei 2022, de tournee is vanwege de coronabeperkingen verplaatst. Kaartkopers zijn per e-mail geinformeerd.

Website: Ellen ten Damme

Onlangs was Ellen te gast bij Jinek, bekijk hier het optreden terug.

 

Ook interessant voor jou: