toneel

Emma wil leven

Lisse Knaapen | Solo Stories


wo 20 maart 2019   Kleine zaal

20:30 uur

Bestel snel


  • Gebaseerd op de gelijknamige documentaire van Jessica Villerius
  • Actrice Lisse Knaapen speelt Emma
  • Intiem portret, geschetst door de makers van ‘LEEF!’, ‘PAAZ’ en ‘Ma’
  • Inleiding 1 uur voor aanvang om het stuk nog intenser te ervaren

Emma is slim, sportief, grappig… en weegt 40 kilo. Emma wil leven. Maar volgens haar ouders en artsen is ze ernstig ziek. En hoewel ze probeert te luisteren naar hun adviezen is er iets dat haar steeds anders laat handelen. Iets dat sterker is: de stem van anorexia. In haar hoofd is een strijd gaande op leven en dood. Emma wil leven, maar is ze in staat om weerstand te bieden aan alle negatieve gedachten die haar hoofd vullen?

“Emma wil leven ontroert diep” – HP De Tijd over de documentaire 

Actrice Lisse Knaapen stapt in de rol en het hoofd van Emma en vertolkt zo Emma’s twijfels, angsten en geestige observaties. We zien een jonge vrouw die verlangt naar controle maar daardoor die controle juist verliest. En dat terwijl Emma wil leven…

Inleiding voorafgaand aan de voorstelling

Voorafgaand aan de voorstelling 'Emma wil leven' vindt een inleiding plaats. Deze inleiding wordt gegeven door dramaturg Annemiek Lely, die meer zal vertellen over de inhoud en achtergrond van de voorstelling. Waar gaat Emma wil leven over? Waarom koos Solo Stories ervoor om de gelijknamige documentaire van Jessica Villerius te bewerken voor een theatervoorstelling? En hoe pak je zoiets aan? Ook wordt ingegaan op de thematiek van de voorstelling. Voor het vormgeven van de inleiding wordt samengewerkt met diverse organisaties op het gebied van eetstoornissen.

Website: Solo Stories

Regie: Benno Hoogveld

Script: Marc Veerkamp

Met: Lise Knaapen

Foto: Annemieke van der Togt

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van de voorstelling van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast uw borrelplank en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplak klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: