muziek

Enschede's Byzantijns Kozakken Koor

Concert


zo 19 mei 2019   Kleine zaal

15:00 uur

Laatste kans


Melancholiek en soms robuust                                                                                  

Byzantijnse muziek is de sacrale zang van de christelijke kerken die de orthodoxe traditie volgen. Oude Joodse en Griekse elementen zijn hierin terug te vinden. De kerngedachte bij deze oeroude geloofsmuziek is dat het om de heilige zang van engelen gaat. De schoonheid van deze muziek spreekt velen aan ook zonder dat men de taal begrijpt. Soms vederlicht in melancholieke liefdesliederen, dan weer breed en gespierd in vrijheidsliederen uit het strijdbare verleden van de kozakken.

De harmonie van de verschillende stemgroepen, gepaard aan een keur van solisten uit eigen gelederen, maken dit koor zeer bijzonder: een prachtige koorklank met in het hoge register de gevoeligheid van de tenoren, ondersteund door een basis van diepe bassen. Binnen een enkel akkoord weet het Enschede's Byzantijns Kozakken Koor van voluit naar een fluisterzacht pianissimo te komen. Gehuld in authentieke kleding garandeert het koor een onvergetelijke avond.

Tijdens het concert zal er voor de pauze uitsluitend Byzantijnse liederen worden gezongen, na de pauze zal het koor gebruik maken van zijn profane repertoire zoals het bekende Twaalf Rovers. Het koor staat onder leiding van Paul Kempers.

Na afloop van de Theater 60+ voorstellingen serveert Kar-Ma's Keuken soep aan de kar in het Theatercafé. Een kop soep kost € 5,00.

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van de voorstelling van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast uw borrelplank en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplak klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: