cabaret

Erik van Muiswinkel

De Oplossing


do 18 oktober 2018   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


Enerverende, hilarische verhalen. En drie imitaties, in dienst van het verhaal.

Erik van Muiswinkel komt naar Deventer met ‘De Oplossing’. Hij probeert de ramen en deuren van zijn leven open te gooien. Maar lukt hem dat ook? Honderd minuten lang is hij afwisselend vader, kleuter, puber, ouwe lul, alfaman, bètadromer, meester en discipel, in een stroom van enerverende en hilarische verhalen.

“Van Muiswinkel is een persoonlijkheid die zijn gehoor soepel meeneemt. Kritisch is hij tussendoor ook volop: over de feilbaarheid van principes, over gebrekkige zelfkennis.” (…) “Cabaret waar je lang over napraat.” | NRC over Eriks vorige voorstelling 'De Olieworstelaar'

'De Oplossing': terug naar de basis, opnieuw nadenken, huiswerk maken. Een cabaretvoorstelling in het Nederlands, Grieks, Italiaans en Zoeloe, voor ieder nieuwsgierig mens van tien tot honderd jaar. Erik van Muiswinkel speelde sinds de scheiding van Diederik van Vleuten (2009) twee Oudejaarsconferences, drie toneelstukken en drie avondvullende solo-shows. In 2014 kreeg hij de Poelifinario voor 'Schettino!'. 

Website: Bunker Theaterzaken

Beknopte theaterhistorie Erik van Muiswinkel

  • De Olieworstelaar (2015/2016)
  • Schettino! (2013) 
  • VARA Oudejaarsconference 2012: Het Eerlijke Verhaal (2012)
  • 4-8-'61 (2011)
  • Scrooge (hoofdrol in productie van Schouwburg Haarlem, 2011)
  • Gedoog hoop en liefde! (Oudejaarsshow door de VARA, 2010)
  • Welkom, Welkom in mijn hoofd (2008)

Overige activiteiten
Erik was medeschrijver en – speler van de satirische serie COJONES die in 2014 en 2015 werd uitgezonden door de BNNVARA. Erik is daarnaast bekend van zijn komische imitaties van onder andere Willem Oltmans, Harry van Raaij en Anton Geesink bij Kopspijkers en Koefnoen. Erik sprak een van de hoofdrollen in van het hoorspel De 100-jarige man die uit het raam sprong en verdween van de Nieuws BV.

Geniet voorafgaand aan de voorstelling van een heerlijke Dagschotel voor € 15,75 per persoon, verzorgd door Karma's Keuken. Op het menu staat een porksteak met paprikasalsa. De vega-optie is een Portobello gevuld met spinazie, blauwaderkaas, brie en pijnboompitjes. Beide worden geserveerd met frietjes en een frisse salade.

Locatie: Brasserie | € 15,75 | Inloop tussen 18.00 en 19.00 uur

Bestel nu uw Dagschotel.

Voor speciale wensen en vragen neemt u contact op met Kar-ma's Keuken via 06 - 248 620 77.

Ook interessant voor u: