muziek

Esther Groenenberg & band

Uit het hoofd


vr 14 oktober 2022   Kleine zaal

20:30 uur

Bestel snel


Een ode aan de songtekst.

Esther Groenenberg maakte in het theater furore met ‘A Natural Woman’, een ode aan haar grote heldin Carole King en ‘Back to the Garden’, een eerbetoon aan de grote vrouwelijke singer-songwriters uit de jaren zeventig. In ‘Uit het hoofd’ eert ze geen artiest of muziekstroming, maar brengt ze een ode aan de songtekst. Op de belangrijke momenten in ons leven, luisteren we opeens extra goed naar teksten: muziek kan ons gevoel vertalen.

Esther vraagt zich af waarom bepaalde liedjes haar zo raken en waarom sommige teksten ons collectief ontroeren. Haar eigen Nederlandstalige popliedjes staan centraal; ze schreef ze zelf maar ook met Bertolf en Daniël Lohues. Maar ze put ook uit de tekstuele parels uit haar platenkast (gevuld met Beatles, Joni Mitchell, Nina Simone en andere grootheden), spit haar gedichtenbundels door en analyseert de beste, grappigste, mooiste en domste spreuken die dagelijks in haar Facebooktijdlijn voorbijkomen.

Aanstekelijk, geestig, sprankelend, onderhoudend en met loepzuivere stem, prachtig pianospel en zingende topmuzikanten. Voor taalliefhebbers, maar zeker ook voor iedereen die beweert ‘geen tekstmens’ te zijn. 

Website: Esther Groenenberg

De Meppeler Courant **** over ‘Carole King - A Natural Woman’:
“Aanstekelijk hoe Esther in zowel de liedjes als de verhalen haar enthousiasme tentoonspreidt.”

zang en piano: Esther Groenenberg

gitaar en zang: Milo Groenhuijzen

bas en zang: Dirk Schreuders / Sebastiaan van Olst

drums en zang: Dave Menkehorst 

Ook interessant voor jou: