toneel

ESTHER SCHELDWACHT & KEES HULST

LAATSTE PAAR DAGEN


di 6 november 2018   Theater Bouwkunde

20:30 uur

Via de organisatie


Een verhaal over een ontmoeting, over liefde die heel plotseling toeslaat

Na drie solo’s, De Sunshine Show, Op een Mooie Pinksterdag en Helga Maria Baumgarten, schreef Esther Scheldwacht voor het eerst een dialoog: Laatste Paar Dagen. 'Laatste Paar Dagen' is een toneelstuk over een man, een vrouw en een teckel.

Een verhaal over een ontmoeting. Over liefde die heel plotseling toeslaat. Over een leven dat eindigt en een leven dat begint. Een man op leeftijd wordt op de intensive care binnengebracht. Het is Rein Tas, een zonderling die zo blijkt al snel, niet lang meer te leven heeft en zijn laatste dagen in het ziekenhuis zal doorbrengen. Hij wordt verzorgd door de verpleegkundige Engeltje Donderdag die zich steeds meer over hem ontfermt en op het laatst niet meer van zijn zijde wijkt.

Theaterkrant schrijft: "Kees Hulst en Esther Scheldwacht zijn geknipt voor de rollen van Leo Vroman en zijn vrouw Tineke, en zijn een genot om naar te kijken. Zoals het echtpaar Vroman ruim 75 jaar een liefdevolle eenheid vormde, zo geven Hulst en Scheldwacht zorgvuldig en teder gestalte aan een liefde die standhield, ondanks wereldoorlog, jappenkamp en emigratie naar Amerika."

'Laatste Paar Dagen' speelt met het besef van tijd en intensiteit. Met dit stuk gaat Scheldwacht op zoek naar een bewustzijn waar we in ons dagelijkse leven geneigd zijn om aan voorbij te gaan. Door de samengebalde tijd komen haar hoofdpersonages razendsnel tot een kern en tot elkaar. Immers, tijd voor onzin is er niet.

Locatie: Theater Bouwkunde

Website: Theater Bouwkunde

Ook interessant voor u: