muziek

Ezgi Köroğlu

Tribute to Sezen Aksu


za 29 oktober 2022   Kleine zaal

20:30 uur

Bestel snel


Een ode aan Sezen Aksu, de grootste diva van de Turkse muziek

Een niet te missen avond voor fans van Sezen Aksu, maar ook de perfecte avond om de liedjes van deze wereldster voor de eerste keer te horen! Zangeres Ezgi Köroğlu en het reART Ensemble spelen geweldige hits als 'Kaybolan Yıllar', 'Masum Değiliz', 'Hadi Bakalım', 'Rakkas' en 'Sen Ağlama'. Maar ook muziekliefhebbers die onbekend zijn met Turkse popmuziek wordt zeker aangeraden om deze perfecte introductie tot het genre te bezoeken.

De muziek van Sezen Aksu is enorm gevarieerd. Van diepzinnige, melancholische, georkestreerde ballades en kleine levensliederen tot swingende liedjes die flirten met muziekgenres en ritmes uit de Verenigde Staten, Latijns Amerika en Europa.

 Dit concert is onderdeel van de serie Wereldlokaal Deventer.

Wereldlokaal

Zangeres, songwriter, mode- en productontwerpster: Ezgi Köroğlu is het allemaal. Ze groeide op in Trabzon aan de Zwarte Zee, een plek waar muziek, dans en culturele diversiteit heel belangrijk is. Daarna woonde en studeerde ze in Istanbul, Milaan, Florence en - sinds kort - Amsterdam. Zij schrijft en zingt haar eigen liederen én is meestervertolkster van de liederen van Sezen Aksu. Net als Sezen Aksu mengt Ezgi Köroğlu op een toegankelijke manier Westerse en Oosterse klanken: Turkse muziek, pop, jazz en zelfs klassieke muziek komen in de muziek van Ezgi Köroğlu bij elkaar.

Het reART Ensemble bestaat uit zeven topmusici die overal ter wereld op belangrijke podia en festivals spelen, componeren en arrangeren. Een ensemble dat veel ervaring heeft met uiteenlopende genres, als wereldmuziek, jazz, pop, hedendaagse muziek, klassieke westerse muziek en elektronische muziek. Het reART Ensemble is opgericht en wordt geleid door componist Selim Doğru.

Credits:

Sinan Arat, ney/dwarsfluit/zang
Emma Breedveld, viool
Alper kekeç, percussie/zang
Uli Genenger, drumstel
Cord Heineking, kontrabas/basgitaar
Selim Doğru, piano/arrangementen/muzikale leiding

Ook interessant voor jou: