cabaret

Fabian Franciscus

Kleine Wereld


do 17 februari 2022   Kleine zaal

20:30 uur

Bestel snel


  • Fabian speelde in comedy clubs in New York, Berlijn, Stockholm en Londen
  • Winnaar van het Leeuwarder Cabaret Festival en de Comedy Slam

Vroeger zat hij daar dan, lekker bang te zijn in zijn eigen kleine autistische wereldje. Met fobieën enz. Fijn was dat wel, dat eigen kleine wereldje; hij kende iedereen en hij was het vooral vaak met zichzelf eens. Maar het was ook best wel benauwd, angstig en restrictief, zo’n kleine wereld. Daarom ging hij toch maar eens op zoek naar een lekker nuchtere vorm van no-nonsense zelfacceptatie. Zo een waarbij je ook gewoon lekker hard (om jezelf) kan lachen. Om zo, na veel ‘coaching’ en therapieën steeds meer zijn eigen krachten in plaats van belemmeringen te zien.

In dat licht is het nieuwe programma steeds meer een pleidooi aan het worden voor openheid en no-nonsense zelfacceptatie. Zijn zelfbeeld kwam in ieder geval in een ander daglicht te staan.
Uiteraard wordt er weer heel veel gelachen in zijn nieuwe show. Maar zou het óók niet mooi zijn als de bezoekers, of ze nu zelf wel of totaal geen ‘aandoening’ hebben, na de show zichzelf ook een beetje van een andere kant kunnen belichten?

Website: Fabian Franciscus

Fabian zijn eerste voorstelling ‘Vlafeest’ was na de try-out fase vrijwel de gehele tour uitverkocht. Meermaals ging hij viraal met stukjes uit zijn voorstelling en was o.a. te gast bij DWDD Heimwee: Kopspijkers, Radio 538, Spijkers met Koppen (NPO Radio 2) en Na Het Nieuws. Daarnaast speelde hij zowel op Zwarte Cross als op Lowlands. Ook veroverde Fabian in de fameuze ‘The Comedy Store’ in Londen de eerste prijs in een belangrijke comedy wedstrijd en speelde o.a. in New York, Berlijn, Stockholm en Londen.

Ook interessant voor jou: