toneel

Familiespel

met Jacqueline Blom, Mark Rietman, Bas Hoeflaak en Annick Boer


wo 1 februari 2023   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


Een heerlijke, gelaagde tragikomedie over een samengesteld gezin.

Elisabeth en Nicolaas zijn na hun huwelijk, waarin twee kinderen kwamen, gescheiden. Nu hebben ze beiden een nieuwe partner en brengen de kerstdagen gezamenlijk door in het vakantiehuis dat ze nog samen bezitten. Ondanks de nieuwe relaties en het verlangen naar harmonie blijken Elisabeth en Nicolaas nog erg met elkaar verknoopt. Alle ingrediënten voor een weekend om je vingers bij af te likken.

Familiespel is een heerlijke, gelaagde tragikomedie over het samengestelde gezin. Onder de ogen van de ex-partner krijgt de nieuwe relatie een heel andere glans; in aanwezigheid van de nieuwe partner blijkt de oude niet alleen deel van je verleden, maar ook deel van je identiteit. De rollen worden gespeeld door vier topacteurs met bijzondere dubbelrollen; ze spelen naast volwassen personages ook de kinderen, die in het kielzog van de keuzes van hun ouder, hier met elkaar opgezadeld zijn.

Familiespel is een gloednieuwe theatertekst geschreven door Marijke Schermer (roman- en toneelschrijver), bekend van o.a. Liefde, als dat het is. 

Cast: Jacqueline Blom, Mark Rietman, Annick Boer, Bas Hoeflaak
Regie: Jessie L’Herminez
Script: Marijke Schermer
Decor: Katrin Bombe
Licht: Tim van ‘t Hof
Kostuums: Daphne de Winkel
Soundscape: Janne Piksen

Ook interessant voor jou: