klassiek jeugd & familie

Festival Klaterklanken


zo 18 juli 2021   Externe Locatie

10:00 uur

Via de organisatie


Intiem festival voor klassieke en nieuwe muziek op Landgoed De Haere

"Met je voeten in het gras en je hart vol muziek" 

Op zondag 18 juli vindt op Landgoed De Haere in Olst Festival Klaterklanken plaats, een intiem openluchtfestival met klassieke muziek in de hoofdrol en een knipoog naar jazz en improvisatie. Kern van het festival zijn concertwandelingen over het prachtige historische landgoed waarbij het publiek vijf miniconcerten van topmusici bezoekt. De festivaldag wordt afgesloten met een zinderend interactief slotconcert. Ook is een programma voor families met kinderen. Klaterklanken is ongedwongen genieten van musici die dichtbij het publiek met hun voeten in het gras midden in de natuur staan te spelen. Het festival beleefde drie succesvolle edities op Buitenplaats Elswout in Overveen en wordt nu op twee andere landgoederen in Nederland georganiseerd, waaronder De Haere in Olst.

Jong en rijp muziektalent

Op Klaterklanken hoor je vooral veel jong talent. Musici die opvallen wegens hun uitzonderlijke talent en al vroeg grote prestaties leveren. Deze young professionals tijdens de concertwandelingen zijn: contrabassist James Oesi, het improvisatie ensemble The Zoo olv violiste Merel Vercammen, fagotspeler Thomas Dulfer en celliste Lidy Blijdorp. Daarnaast speelt het ervaren blaaskwintet Calefax, qua visie en lef een voorbeeld voor de jongere generatie.

Midden in de natuur en historisch erfgoed

De musici spelen midden in en ook mét de natuur en het erfgoed op Klaterklanken. Niet op een podium op een grasveld, maar onder de takken van een oude eik op historisch erfgoed. Wat ze spelen in geïnspireerd door het landgoed en wordt van te voren niet bekend gemaakt: laat je verrassen!

Klaterklanken voor iedereen

Klaterklanken is ook voor wie never nooit naar een klassiek concert gaat. Juist tegen diegene zegt het festival: be our guest! Lekker ongedwongen chillen in een soort sprookjesbos en ondertussen genieten van concertjes die overzichtelijk kort zijn. Je hoeft echt geen ‘verstand’ te hebben van klassieke muziek om geraakt te worden. Want dat is in de kern waar het om draait toch? Dus geniet ervan!

Familieprogramma

Er zijn speciale familiewandelingen voor kinderen onder leiding van een acteur en de interactieve familievoorstelling 'Be Mozart' door Ton Meijer en Ensemble, die het publiek meeneemt naar de tijd waarin Mozart leefde. Spelenderwijs leren de kinderen over het leven van toen en kruipt de muziek van Mozart in hun oren om daar hopelijk nooit meer weg te gaan!

Coronaproof

De opzet van Klaterklanken, buiten in de natuur, is coronaproof. Publiek wandelt in een groep van maximaal 30 personen op 1,5 meter van elkaar. Ook de andere concerten zijn toegankelijk voor een beperkt aantal publiek.

 

Website: Festival Klaterklanken

Ook interessant voor jou: