theater

Fort Europa

MATZER theaterproducties


vr 8 november 2019   Kleine zaal

20:30 uur

Bestel snel


Actueel theater met hilarische dialogen en pakkende muziek
 

Europa is versleten, verkracht en verteerd. Niet door mensen van buiten, maar door de Europeanen zelf. We hebben jammerlijk gefaald. De oude mens heeft afgedaan, lang leve De Nieuwe Mens!

Het oude continent valt kibbelend uiteen. Het bouwt een muur om zich heen, om gelukszoekers en vluchtelingen buiten te houden. Fort Europa is een geestig en messcherp stemmenballet, waarin acht jonge acteurs discussiërend en argumenterend afscheid nemen van Europa. Conclusie: allemaal zijn we schuldig aan haar failliet, dus: verlaat het fort, want een nieuw soort mens is nodig.

‘De nieuwe mens is nuttig, de nieuwe mens is nodig, de nieuwe mens is op komst!’ – Regisseur Michiel de Regt over Fort Europa

De Vlaamse schrijver Tom Lanoye schreef Fort Europa als novelle, regisseur Michiel De Regt maakt er muziektheater van. Lanoye schreef zijn tekst in 2005, lang vóór de Arabische Lente, de duizenden verdronken migranten en de terroristische aanslagen in Europa zelf. Maar Fort Europa blijft uiterst actueel. Met hilarische dialogen en pakkende muziek.

Website: MATZER Theaterproducties

Tekst: Tom Lanoye

Regie: Michiel de Regt

Arrangementen/muzikale leiding: Wilko Sterke en Bart Sietsema

Spel: Sarah Janneh, Marit Hooijschuur, Korneel Defrancq, Marlies Bosmans, Lotte Pierik, Nikki Kuis, Tijn Panis en Levi Middendorp

Foto: Eva Roefs / Volle-Kracht

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Geniet voorafgaand aan het concert van de Specialiteit van de dag uit Karma's Keuken voor maar € 18,50 per persoon.

De specialiteit van vandaag: Burrito's op een plank
Met lekker vlees van slagerij ter Weele en heel veel toppings. Of geniet van de traditionele en vegetarische Mac & Cheese.

Locatie: Brasserie | € 18,50 | Inloop tussen 18.00 en 19.00 uur.

Bestel nu uw Specialiteit van de dag

Voor speciale wensen en vragen neemt u contact op met Kar-Ma's Keuken via 06 - 248 620 77.

Lanoye: ‘Fort Europa is geen politiek, filosofisch, crematorium of pamflet, maar ook grappig, absurd en uiterst actueel. Het publiek wordt uitgedaagd om het eens of oneens te zijn met het mozaïek van uitzinnige of uiterst logisch lijkende stellingen. Om voorbij het stadium van ouwehoeren te komen en de angst voor bijvoorbeeld migratie niet laten opkloppen of misbruiken.’  

Bekijk hier het gesprek over Fort Europa dat Splinter Chabot had met Tom Lanoye  

 

Ook interessant voor u: