dans

Club Guy & Roni

Freedom


wo 20 oktober 2021   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


LET OP: Voor toegang tot de voorstelling heb je een coronatestbewijs nodig. Gebruik hiervoor de Coronacheck-app. Vergeet ook vooral je legitimatiebewijs niet.
Kijk voor meer informatie op onze pagina Veilig naar het theater. Wij wensen je een fijn bezoek!

Een explosieve, high-energy en ontroerende dansvoorstelling over vrijheid!

Wie betaalt de prijs voor onze vrijheid? Wie sluiten we op in een gevangenis of vluchtelingenkamp om onszelf vrij te kunnen voelen? Wie ontzeggen we hun bewegingsvrijheid, zodat wij veilig kunnen reizen?

Vrijheid is een van onze belangrijke waarden. Een waarvoor oorlogen werden en nog steeds worden gevoerd. Toch is vrijheid een rekbaar begrip, waarvan we hier in Nederland soms te snel denken dat hij ‘gratis’ is. Wat vaak onzichtbaar blijft is het feit dat we van anderen de vrijheid beperken, zodat hij die van ons overeind blijft.

Vertrekpunt voor de dansvoorstelling Freedom is het verhaal van Mohamedou Ould Slahi, die 14 jaar onschuldig vastzat in Guantanamo Bay waar hij werd ondervraagd en gemarteld.
Hij beschreef zijn verhaal in zijn boek The Guantánamo Diary dat onlangs werd verfilmd als The Mauritanian.
Ould Slahi pleit als schrijver voor een wereld waarin vrijheid een aangeboren recht is en vergeving een kernwaarde.
Mohamedou schrijft de originele tekst voor de voorstelling, als ‘writer in residence’ bij NITE en De Balie, voor het seizoen 21-22.

Freedom is, na Happiness, Phobia en LOVE een nieuwe Club Guy & Roni-dansvoorstelling over menselijke emoties en waarden. De voorstelling wordt gemaakt door Roni Haver en Guy Weizman, en gespeeld door het prijswinnende ensemble van dansers en muzikanten van de Club en Slagwerk Den Haag.

Website: Club Guy & Roni

Tekst: Mohamedou Ould Slahi
Choreografie: Roni Haver
Regie: Guy Weizman
Dansers: Camilo Chapela, Angela Herenda, Harold Luya, Jesula Toussaint Visser e.a.
Kostuums: Maison the Faux
Decor: Ascon de Nijs
Componist: Hugo Morales Murguía
Muziek: Slagwerk Den Haag

In samenwerking met De Balie, Amsterdam

Ook interessant voor jou: