muziek

Fuse

Fuse Live


za 29 februari 2020   Kleine zaal

20:30 uur

Laatste kans


“Fuse blaast klassiek nieuw leven in.” | Paul Witteman

In hun rol van huisband bij Podium Witteman en dankzij optredens bij De Wereld Draait Door heeft dit bijzondere strijkensemble, zich afgelopen jaar flink in de kijker gespeeld. Een optreden van Fuse is een eigenwijze smeltkroes van klassiek, jazz, volksmuziek en improvisatie.

"Virtuoos, technisch begaafd en vooral tot op het merg muzikaal." | Haarlems Dagblad

Het DNA van Fuse? Hun sound vonkt, prikkelt en schuurt. Haar virtuositeit dankt de topformatie aan de vele uren op het podium, onder de televisielampen en experimenterend in hun repetitiehok. De zes vrienden zijn aanstekelijk op elkaar ingespeeld en live onovertroffen. Fuse speelt muziek van Maurice Ravel en Manuel de Falla tot Miles Davis, Nils Frahm en Simeon Ten Holt. Met frisse overtuiging en vol passie gebracht. 

Vergeet wat je denkt te weten over klassieke muziek, violen en ongemakkelijke concertgewoontes, Fuse neemt je in no-time mee in hun muzikale wereld waarvan je achteraf pas weet dat je er behoefte aan had.

"Fuse heeft dat geheimzinnige meer dat je niet kunt zien." | NRC

Website: Fuse

Altviool: Adriaan Breunis
Percussie: Daniel van Dalen
Viool: Emma van der Schalie
Viool: Julia Philippens
Cello: Mascha van Nieuwkerk
Contrabas: Tobias Nijboer

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Edison Klassiek Publieksprijs

Op 4 november 2019 maakte Paul Witteman tijdens de live uitzending van Podium Witteman bekend dat de Edison Klassiek Publieksprijs naar Fuse gaat. Het Nederlandse muziek ensemble had zoals Witteman het verwoordde ‘keihard campagne gevoerd’ en met resultaat, op 24 november 2019 krijgen de leden een Edison tijdens de speciale Podium Witteman Edison uitzending op NPO 2 om 18:05 uur. Presentator Paul Witteman zal samen met huispianist en cabaretier Mike Boddé en klassieke trendwatcher Floris Kortie Edison de winnaars en betrokken musici ontvangen.

Ook interessant voor u: