toneel

Theater Rotterdam | Gijs Naber speelt

Find me a boring stone


wo 3 mei 2017   Kleine zaal

20:30 - 21:45 uur

Bestel snel


Gijs Naber in een chaotische monoloog over bijna alles.

  • In 2014 won Naber een Gouden Kalf voor Beste Acteur
  • Rik van den Bos' schrijfstijl is humoristisch, maar altijd doordrenkt van tragiek

Echte verandering heeft met sterven te maken

Midden in een stad staat een man voor een raam. Hij staart voor zich uit en neemt de wereld in zich op, met haar enorme hoeveelheid mensen, dromen, gelukzaligheden, zorgen en gedachtes. De man zag het leven altijd als een opeenstapeling van toevalligheden, zonder een spoor van samenhang. Maar door een beslissende gebeurtenis in zijn leven, verandert zijn blik voorgoed.

“Er zijn er die er zomaar tussenuit gepiept zijn en nooit nooit meer terugkomen. Waardoor je ineens veel en veel meer aan ze moet denken dan ooit tevoren.”

Na een groot verlies openbaart zich voor hem een eenheid, een verbinding tussen alles. De buitenwereld verandert voor zijn ogen in iets troostrijks. Hij ziet helderder dan ooit. Alsof hij nu begrijpt wat hij nooit eerder kon begrijpen. Find me a boring stone is een ode aan het leven en de schoonheid van het bestaan. Een ode aan iedereen die is overgebleven op deze wereld, aan iedereen die probeert het leven weer te omarmen.

Een nieuwe tekst van Rik van den Bos (Leger, Van Waveren), geschreven voor regisseur Erik Whien (Who’s Afraid of Virginia Woolf?, De Wereldverbeteraar) en gespeeld door Gijs Naber (Aanmodderfakker, Penoza).

Bestel kaarten voor Gijs Naber's 'Find me a boring stone'.

Website: Ro Theater

Theaterkrant 

"Daarna gaat het licht uit. En weer aan. Met een beetje nat gezicht glimlach ik naar twee schuchtere mensenkinderen op een kale vloer."

Find me a boring stone is de eerste voorstelling die Erik Whien maakt bij Theater Rotterdam - het nieuwe stadstheater van Rotterdam. Stadsgezelschap, huis en talentontwikkelingsplek voor stedelijk, grensverleggend en veelvormig theater. Theater Rotterdam wordt gevormd door Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg, Productiehuis Rotterdam en Wunderbaum. Erik Whien is één van de vaste makers.

Tekst: Rik van den Bos

Regie: Erik Whien

Ook interessant voor u: