cabaret

Goeie Tukkers zijn geen Motherfuckers

De Blijde Boodschap!


do 28 september 2023   Kleine zaal

20:30 uur

Verkoop start do 1 juni 10:00


André Manuel, Thijs Kemperink en Ernest Beuving brengen met hun nieuwe show een blijde boodschap naar Deventer.

Drie brengers van de blijde boodschap trekken door Twente en de Achterhoek. ''Juist daar waar cynisme en drank alle hoop de afgelopen eeuwen de kop in heeft gedrukt.'' Het land van de Gall en Galliërs zoals de drie het noemen. Welke drie? André Manuel, Thijs Kemperink en Ernest Beuving. En ze brengen hun nieuwe show met de titel: 'Goede Tukkers zijn geen Motherfuckers'.

De drie hebben al vele volgelingen in het Oosten (behalve in Rijssen, zoals ze zelf zeggen). Wie gaat mee met deze drie rugzakjes op zoek naar Dixieland? Dat is het beloofde land, het land waar de stikstof niet gemeten hoeft te worden en waar geen angstcultuur heerst. ''Of durft u nu al niet meer?’’ Dixieland is volgens het trio een land zonder romantiek ‘’waar de tukkerman uit romantische overweging zelfs geen triootje wil, omdat hij zijn eigen vrouw er liever niet bij heeft’’.

Waarom André Manuel, Thijs Kemperink en Ernest Beuving de rol van gids op zich hebben genomen? Zelf zeggen ze hierover: ‘’Ach, er is al zoveel ellende op de wereld daar kunnen wij ook nog wel bij…’’

Website: Goeie Tukkers

Wie is Ernest Beuving?
Ernest Beuving uit Exel wordt wel eens omschreven als de bekendste onbekende cabaretier van Nederland. Hij put vooral uit de psychiatrische kliniek, waar hij begeleider was. Zijn voorstelling So Long Cohen kreeg lovende kritieken. Hij was bekend met het duo Ernesto en Marcellino

Wie is André Manuel?
Diepenheimer André Manuel heeft maar liefst bijna twintig cabaretvoorstellingen op zijn naam staan, waarmee hij verschillende prijzen in de wacht sleepte. Zo won hij in 2003 Neerlands Hoop en in 2015 de cabaretprijs Poelifinario. Naast muzikant en cabaretier is Manuel ook columnist.

Wie is Thijs Kemperink?
Thijs Kemperink is geboren en getogen in Albergen. Toen hij 25 was ging hij zich bezighouden met stand-up comedy. Met zijn authentieke persoonlijkheid en voorstellingen over alledaagse thema’s, verpakt in grappen en verhalen, overtuigde hij stad voor stad, dorp voor dorp.

Ook interessant voor jou: