klassiek

Goldmund Quartett | Kamermuziek

Met werken van Webern, Haydn en Mendelssohn


wo 16 november 2022   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


A highly individual musicality that speaks to the audience.

Het Goldmund Quartett is in 2009 opgericht en wordt gerekend tot de meest boeiende jonge strijkkwartetten van dit moment. In de ruim tien jaren van zijn  bestaan won het kwartet vele prijzen en onderscheidingen. Tevens werden er veel concertreizen ondernomen, binnen Europa, maar ook naar China, Australië, de Verenigde Staten en Canada. Ook Nederland werd bezocht.

Paganini Kwartet

Het Kwartet was één van de ontdekkingen van de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam 2020, waar het grote indruk maakte met een bevlogen uitvoering van Mendelssohn. De leden van het kwartet bespelen de vier Stradivarius-instrumenten die bekend staan als het ‘Paganini Kwartet’. Ooit eigendom van Nicolò Paganini, nu door de Nippon Music Foundation ter beschikking gesteld aan het Goldmund Quartett.

Het Kwartet wordt geprezen om zijn voortreffelijke spel, veelzijdigheid, homogeniteit en overtuigende interpretaties van de grote klassieke, romantische en moderne werken voor strijkkwartet. Genoemde stijlperiodes weerspiegelen zich in het programma van dit  concert. De beide composities van Webern, respectievelijk uit 1905 en 1911-13, tonen in al hun schoonheid een intrigerende ontwikkeling van de componist, maar ook van de muziekgeschiedenis – van Weense laat-Romantiek naar vroeg 20ste eeuwse magische klankpoëzie.

NB: Tevens bestaat dit seizoen weer de mogelijkheid tot het bestellen van een abonnement voor de serie Kamermuziek.

Website: Stichting Kamermuziek Deventer

Webern - ‘Langsamer Satz’;

Haydn - Strijkkwartet op. 76/2;

Webern - Zes Bagatellen op. 9;

Mendelssohn - Strijkkwartet op. 44/2

Ook interessant voor jou: