jeugd & familie

Theater Sonnevanck & MaxTak Muziektheater (8+)

Gullivers Reizen


za 10 februari 2024   Kleine zaal

19:30 uur

Bestel snel


Magisch muziektheater over de vraag: WIE DENK JE WEL NIET DAT JE BENT? 

Gul is een zeer succesvol kind. Altijd geweest. Nog geen zes weken oud en uitverkoren tot Slimste Baby van het Jaar. Al op haar vierde werd ze wereldkampioen schaken. Nu is ze tien en niet alleen klassen-oudste en hoofdredacteur van de schoolkrant: ze volgt ook dertien buitenschoolse activiteiten in zes verschillende talen.  Gul moet iedereen voortdurend uitleggen hoe de wereld in elkaar steekt. Vermoeiend. Maar ja, dat krijg je, als Slimste Mens. Haar klasgenoten snappen nergens iets van en haar ouders al helemaal niet. Tja, voor Gul is het leven een open boek, een makkelijke rekensom, een wedstrijd waarvoor ze haar hand niet omdraait.

Maar plotseling valt Gul door haar atlas heen in zee. Net op de avond voor een belangrijke aardrijkskundetoets. Op een onbekend eiland spoelt ze aan. Hier begint haar reis vol bizarre avonturen, vol ontmoetingen met krioelende mini-mieren-mensjes, smerige reuzen zo hoog als flatgebouwen, pratende paarden en andere wezens. Gul snapt hen niet en zij snappen Gul niet. Vanaf nu is niets meer hetzelfde. Want wat als blijkt dat alles eigenlijk anders is dan je dacht?

In een frisse bewerking van Marije Gubbels komt Gullivers reizen, het beroemde boek van Jonathan Swift uit 1726 op humorvolle wijze tot leven. Een swingende familievoorstelling vol livemuziek, zang en videoprojectie over de vraag: Wat maakt ons mens? Zijn we in al onze wijsheid wel zo wijs? Of kan het allemaal ook anders? 

Website: MaxTak Muziektheater

Bewerking, liedteksten en regie: Marije Gubbels
Spel & zang: Iris Bakker, Padraig Turley, Nick Renzo Garcia
Compositie & piano: Carlos Ema
Ud: Nizar Rohana
Klarinet, slagwerk & zang: Leah Uijterlinde
Dramaturgie: Manon Wittebol, Daniël van Klaveren
Kostuumontwerp: Leoni Pirenne
Decor- & video-ontwerp: Catharina Scholten
Educatie: Nynke Vermuë, Susan Waanders
Zakelijke leiding: Nora Duijf, Lieke Bisseling
Publiciteit: Anna Lesterhuis, Elselien Leemhuis
Advies: Daniël Cohen
Acquisitie & tourneeplanning: Bureau Berbee & Jansen & STIP Theaterproducties
Campagnebeeld: Benning&Gladkova

Theater Sonnevanck is een van de grote professionele jeugdtheatergezelschappen van Nederland. Ze maken nieuw muziektheater en spelen onze voorstellingen in theaters, speellokalen van basisscholen en op schoolpleinen van middelbare scholen in hun theatertruck. Avontuurlijk theater over thema’s die nú spelen. Toegankelijk en kleurrijk, vol humor en livemuziek. De afgelopen jaren vielen meerdere producties in de prijzen.

MaxTak maakt muziektheater van universele verhalen met urgente thema’s. Ze draaien de zaken graag om. Elk perspectief is interessant. Het is nooit eenduidig, niemand heeft gelijk, en niemand is heilig. MaxTak hoopt je te verleiden om verder te kijken dan je eigen kader en probeert dat wat je niet kent toch invoelbaar en voorstelbaar te maken.

●        Marije Gubbels won eerder al drie Zilveren Krekels voor voorstellingen die zij bij Theater Sonnevanck maakte en de Podiumkids Publieksprijs 2022 voor Het Groene Meisje bij MaxTak

●        Actuele bewerking van een klassieker, gebaseerd op Gullivers reizen van schrijver Jonathan Swift.

●        Gullivers reizen is een swingende familievoorstelling vol live-muziek, zang en videoprojecties. 

Ook interessant voor jou: