muziek

Hadewych Minis & Het Matangi Quartet

Hadewych doet de dames


vr 24 januari 2020   Grote zaal

20:00 - 21:25 uur

Laatste kans


Van Anouk tot Annie M.G. en van LAKSHMI tot Zangeres zonder Naam

Na de succesvolle one woman show ‘Minis Plus’ - die haar onder andere naar een uitverkocht Carré bracht - komt Hadewych Minis terug met ‘Hadewych doet de Dames.’ In dit theaterconcert zingt Hadewych ruim een eeuw aan songs van Nederlandse zangeressen. Van 1909 tot 2019. Van Anouk tot de Zangeres Zonder Naam. Van Zwarte Riek tot Sevdaliza.

In de afgelopen eeuw bereisden zo’n slordige 250 Nederlandse zangeressen de vaderlandse podia. Bij elkaar opgeteld waren zij goed voor ca. 12.500 liedjes. Minis speurde in deze berg muziek naar liedjes die haar raakten, liedjes die tijdsbeelden markeerden, liedjes die vergeten zijn, liedjes die iedereen kan meezingen en liedjes die niemand kan meezingen terwijl het eigenlijk leuk zou zijn als dat wel zo was.

Begeleid door het Matangi Quartet, voor de gelegenheid aangevuld met bassist/arrangeur Marijn van Prooijen en drummer Leon Klaasse, laat Hadewych je kennismaken met 22 vrouwen die zingend hun beklag doen, hun hart uitstorten, het leven vieren of gewoonweg zeggen dat ze van iets of iemand houden.

Website: Hadewych Minis

Producent: PGK Events
Muzikanten: Hadewych Minis, Matangi Quartet, Leon Klaasse (drums) en Marijn van Prooijen (bas)
Regie: Peter van de Witte
Lichtontwerp: Tim van ’t Hof
Fotografie: Marc de Groot

Pauw

Dinsdag 3 december was Hadewych te gast bij Pauw en vertelde over Hadewych doet de dames en deed ze een optreden samen met het Matangi Quartet. Bekijk het interview hier. Bekijk het optreden hier.

Trailer

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: