opera

Hamlet

OPERA2DAY & New European Ensemble


vr 26 januari 2018   Grote zaal

19:30 uur

Bestel snel


Afdalen in Hamlets geesteswereld met fabelachtige mix van film en opera.

  • Een psychologische operathriller
  • Met: Quirijn de Lang e.a.
  • Inleiding 1 uur voor aanvang om uw voorstelling nog intenser te ervaren

Opera- en muziektheatergezelschap OPERA2DAY kijkt met open blik rond in de schatkamers van de operatraditie. De groep voert meesterwerken uit, geeft onterecht vergeten stukken een nieuw leven en voegt af en toe een nieuw werk toen aan het repertoire. "Een bloedstollende voorstelling, die de toeschouwer ontredderd achterlaat" schreef NRC over Médée. Als opvolger brengt het spraakmakende gezelschap nu Hamlet, de 'grand opéra' van Ambroise Thomas naar Shakespeares meesterwerk.

Voor generaties liefhebbers was Hamlet een hoogtepunt binnen het operarepertoire. Niet vreemd, want Hamlet is een droomrol voor iedere bariton en Ophelia kreeg een van de mooiste waanzinsscènes ooit met zeldzaam ontroerende muziek. OPERA2DAY presenteert Hamlet met een mix van opera en film, om diep door te dringen in de geesteswereld van de hoofdpersoon. De opera van Ambroise Thomas (1811-1896) heeft alles wat je van een uitvoering van Hamlet verwacht. We zien het verziekte hof van koning Claudius, de innerlijke strijd van de titelheld, de mysterieuze verschijning van zijn overleden vader, en de zeldzaam ontroerende waanzin van Ophelia. De meesterlijke muziek van Thomas is een ontdekking voor iedere opera- én iedere Shakespeareliefhebber. Door een mix van film en opera komen we in deze voorstelling diep in Hamlets geest terecht, die vertroebeld raakt door herinneringen, verdenkingen en visioenen, met zijn tragische dood als gevolg.

Na de première 150  jaar geleden, werd Hamlet een van de meest uitgevoerde opera's van het repertoire. In Den Haag, de thuisbasis van OPERA2DAY en het New European Ensemble, werd het stuk bijvoorbeeld 153 (!) maal uitgevoerd. 100 jaar na de laatste uitvoering baseren de gezelschappen hun muzikale interpretatie op de partituren en partijen van die uitvoeringen, die zij terugvonden in de archieven. Beide partners werkten recent al succesvol samen in Dr. Miracle's last illusion: "Spectaculair" volgens de Volkskrant en "een hit" aldus de Theaterkrant.

Website: OPERA2DAY

Compositie en libretto: Ambroise Thomas

Regie: Serge van Veggel

Dirigent: Hernán Schvartzman

Geniet van wereldse gerechten en een glas biologische wijn. Het 2-gangen theatermenu bestaat uit een voor- en hoofdgerecht. U breidt dit theatermenu naar wens uit een broodplankje en/of een nagerecht.

Voor speciale wensen en vragen neemt u contact op met Boode via 0570 - 542600.

Locatie: Brasserie | € 22,50  | Inloop tussen 17.30 en 18.00 uur

Reserveren aanbevolen.

 

Uw kaartje voor het theaterdiner is een reservering. U betaalt achteraf.

Ook interessant voor u: