opera

Hamlet

OPERA2DAY & New European Ensemble


vr 26 januari 2018   Grote zaal

19:30 uur

Bestel snel


Afdalen in Hamlets geesteswereld met fabelachtige mix van film en opera.

  • Een psychologische operathriller
  • Met: Quirijn de Lang e.a.
  • Inleiding 1 uur voor aanvang om uw voorstelling nog intenser te ervaren

‘Een bloedstollende voorstelling, die de toeschouwer ontredderd achterlaat’ schreef NRC over Médée van OPERA2DAY. Als opvolger brengt het spraakmakende gezelschap nu Hamlet, de 'grand opéra' van Ambroise Thomas naar Shakespeares meesterwerk.

Voor generaties liefhebbers was Hamlet een hoogtepunt binnen het operarepertoire. Niet vreemd, want Hamlet is een droomrol voor iedere bariton en Ophelia kreeg een van de mooiste waanzinsscènes ooit met zeldzaam ontroerende muziek.

OPERA2DAY presenteert Hamlet met een mix van opera en film, om diep door te dringen in de geesteswereld van de hoofdpersoon.

Na de première 150 jaar geleden, werd Hamlet een van de meest uitgevoerde opera's van het repertoire. OPERA2DAY en New European Ensemble baseren hun muzikale interpretatie op de partituren en partijen van die uitvoeringen, die zij terugvonden in de archieven. Beide partners werkten recent al succesvol samen in Dr. Miracle's last illusion: "Spectaculair" volgens de Volkskrant en "een hit" aldus de Theaterkrant.

Website: OPERA2DAY

Compositie en libretto: Ambroise Thomas

Regie: Serge van Veggel

Dirigent: Hernán Schvartzman

Geniet van wereldse gerechten en een glas biologische wijn. Het menu bestaat uit een voor- en hoofd gerecht en stelt u samen vanaf de menukaart. U breidt dit rmenu naar wens uit een broodplankje en/of een nagerecht.

 

Locatie: Brasserie | € 22,50  | Inloop tussen 17.30 en 18.00 uur

Reserveren* aanbevolen.

 

Voor speciale wensen en vragen neemt u contact op met Boode via 0570 - 542600.

*Uw kaartje voor het theaterdiner is een reservering. U betaalt achteraf.

Ook interessant voor u: