toneel

Het Nationale Toneel met Hanna Hoekstra

Tasso


vr 7 april 2017   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


Goethe-bewerking “luchtig, transparant en fris.” | NRC Handelsblad

  • Met: Jappe Claes, Justus van Dillen, Sallie Harmsen, Hannah Hoekstra en Joris Smit
  • Bestel kaarten voor de inleiding om 19.00 uur om je voorstelling nog intenser te ervaren

Het Nationale Toneel herneemt ‘Tasso’, een succesproductie van twee jaar geleden.

De rijke kunstliefhebber Alfonso vindt het belangrijk dat zijn kunstcollectie opzienbarend is en haalt daarom de getalenteerde, excentrieke kunstenaar Tasso in huis. Alfonso doet er alles aan om het vuur van inspiratie in Tasso brandende te houden. Die is echter meer geïnteresseerd in Alfonso’s dochter Leonore. Hij wil haar met zijn nieuwe meesterwerk veroveren en wacht op het perfecte ogenblik om het aan te bieden.

Maar dat mislukt en als Leonore dan ook nog eens duidelijk laat merken niet de zielsverwant te zijn waar Tasso zo intens naar verlangde, raakt hij buiten zichzelf. Als hij de werkelijkheid niet naar zijn hand kan zetten met zijn kunst, dan moet alles maar kapot, besluit Tasso, hijzelf incluis.

Bestel kaarten voor Tasso van het Nationale Toneel.

Website: Het Nationale Toneel

NRC Handelsblad in 2014

“Gretig zetten de acteurs hun tanden in de overdadige en vaak plechtstatige taal, en maken die luchtig, transparant en fris.”

de Volkskrant in 2014

“Ongetwijfeld onder intensieve begeleiding van hun regisseur spreken de acteurs Goethes kunstmatige vierregelige toneelzinnen zo vanzelfsprekend en helder uit, alsof ze in het dagelijks leven niet anders doen – een lust voor het oor.”

Tekst: Johann Wolfgang von Goethe

Regie: Theu Boermans

Ook interessant voor jou: