specials

Hans Goedkoop

Dood moet je


za 16 oktober 2021   Kleine zaal

20:30 uur

Bestel snel


LET OP: Voor toegang tot de voorstelling heb je een coronatestbewijs nodig. Gebruik hiervoor de Coronacheck-app. Vergeet ook vooral je legitimatiebewijs niet.
Kijk voor meer informatie op onze pagina Veilig naar het theater. Wij wensen je een fijn bezoek!


Tierende burgers door de eeuwen heen - college door historicus Hans Goedkoop

Het is het een of het ander, je moet kiezen. Viruswaarheid of vaccin. Elite of gewone Nederlander. Black lives matter of Baudet. Al leven we in een van de meest vreedzame landen van de wereld, we verdelen ons in bubbels en bestoken elkaar bang en bitter. Why? En is er iets aan te doen?

Hans Goedkoop, al ruim twintig jaar historicus op televisie van bejubelde series als Andere Tijden, De Gouden- en IJzeren Eeuw en Goede Hoop, houdt er van de actualiteit zijn plek te wijzen in de tijden der tijden. In een opgewekt theatercollege waarbij je door de eeuwen schiet, met woord maar ook veel beeld, neemt hij je mee naar verledens waarin we elkaar de haren ook al uit het hoofd rukten en laat hij zien hoe het (soms) toch weer goed kwam. Hoe dat gaat, van twee weer één maken.

Ja, echt. Het klinkt om heel hard weg te hollen: lessen uit het verleden. Maar het kan, het helpt, je schiet er iets mee op en krijgt er gratis en voor niks nog blikverruiming bij en zelfspot, plus de kans om wat terug te zeggen. Wie je ook bent, wat je ook kiest.


Hans Goedkoop (1963) is historicus en presentator Hans Goedkoop en bekend van bejubelde tv-series als Andere Tijden, De Gouden- en Zilveren Eeuw en Goede Hoop. Hij schreef boeken over Herman Heijermans en zijn over zijn grootvader, een Nederlandse officier in Indië en werkt momenteel aan een tv-serie over de Onafhankelijksoorlog tussen Indonesië en Nederland.

Presentatie: Hans Goedkoop
Producent: Danny van Zuijlen
Foto: NTR

Ook interessant voor jou: