muziek

Harrie Jekkers

Achter de duinen


wo 16 maart 2022   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


Na de exclusieve optredens in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag nu ook in Deventer

In 'Achter de Duinen' vertelt Jekkers middels liedjes en conferences over zijn Haagse jeugd. Over zijn Hagenese vader die hield van ADO, klaverjassen en bier en over zijn Haagse moeder die meer Hagenaer was dan Hagenees en die haar zoon de liefde bijbracht voor de iets meer verheven dingen van het leven.

Maar de voorstelling zal niet blijven steken in nostalgie over de veilige vijftiger jaren toen vader nog zorgde voor brood op de plank dat door moeder werd besmeerd, belegd en in vier stukjes werd gesneden. Het Den Haag dat door de jaren veranderde komt ook ruim aan bod en ook het eiland Ibiza en de ‘campo’ waar Jekkers woont. 

Harrie Jekkers stond vanaf september 2018 met een nieuwe cabaretvoorstelling exclusief in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Hij trad hiermee in de voetsporen van Paul van Vliet, die ruim zes jaar bezoekers uit het hele land op de zondagmiddag naar Den Haag trok. Het is voor het eerst sinds 23 jaar dat de in Den Haag geboren en getogen cabaretier weer in een solo-cabaretvoorstelling te zien was.

Website: BV Mooiweer

Teksten & composities: Harrie Jekkers, Koos Meinderts & Harrie Jekkers

Techniek: Marc Noble, More Stage Services, Den Haag

Fotograaf: Maarten Ederveen

Ook interessant voor jou: