muziektheater internationaal

Hedwig and the Angry Inch

met o.a. Sven Ratzke


do 6 oktober 2022   Grote zaal

20:00 uur

Verkoop start za 18 juni 10:00


 Tragikomische punkrockmusical voor even terug in Nederland

  • Geestelijk vader van Hedwig, John Cameron Mitchell, castte zelf Sven Ratzke voor deze rol en zegt: “De beste Hedwig die ik ooit gezien heb" 
  • “Dit punkrock spektakel sleurt je vanaf de eerste seconde mee” Berliner Morgenpost ★★★★★
  • Voorstelling is in het Engels en Duits.
  • Live muziek door een vierkoppige band

Rolling Stone Magazine noemde het ‘the best rockmusical ever’, Bowie en Cher waren grote fans en in de Berlijnse en New Yorkse underground gonst het nog steeds van lovende kritieken. Hedwig and the Angry Inch is al járen een wereldwijde culthit.

Zeven jaar geleden stond de cultdiva al kort op de planken in Nederland. En nu komt ze terug! De jurken worden afgestoft, de pruiken in de krullers gezet en de bandleden weer geolied. Eind december 2020 is Hedwig and the Angry Inch in Berlijnse productie van het Renaissance Theater, voor een exclusieve show te zien in Deventer. Mer rasentertainer Sven Ratzke!

"Wie van rockend, intimiderend theater houdt, moet dit zien." | De Volkskrant ★★★★

Het tragikomische verhaal gaat over Hansel uit Oost-Berlijn. Hij wordt verliefd op een Amerikaanse soldaat. Om met hem te kunnen trouwen en de DDR te ontvluchten transformeert Hansel in Hedwig. Maar het geluk is helaas maar van korte duur. Dan ontmoet ze Tommy Speck, die met hulp van Hedwig een beroemde rockster wordt. Tommy ontdekt pas later met een transseksueel van doen te hebben... 

Hedwig neemt je mee en laat niet meer los. De 4-koppige live band schuurt en rockt zo dat de muren beven en je hart sneller laat kloppen. 

Hedwig and The Angry Inch: ironie, humor en tragiek en het verlangen naar symbiose, de zoektocht naar de perfecte wederhelft.  You just love her and cannot ever hate her!

 

"Ratzkes Hedwig is rauw en overtuigend." Theaterkrant.nl ★★★★

"Een overdonderde voorstelling in de beste zin van het woord. Vanaf nu ben ik Ratzke-fan." 1eRang ★★★★

"Ratzke sleept de zaal meedogenloos, bijna hypnotiserend zijn verhaal in. En daar is het goed toeven." De Volkskrant ★★★★

“Een show van grote klasse. Sven Ratzke is fenomenaal.” Die Welt ★★★★★

“Dit punkrock spektakel sleurt je vanaf de eerste seconde mee.” Berliner Morgenpost ★★★★★

Ook interessant voor jou: