muziektheater

Hedwig and the Angry Inch

met o.a. Sven Ratzke


do 10 juni 2021   Grote zaal

20:00 - 21:30 uur

Bestel snel


Tragikomische punkrockmusical voor even terug in Nederland

  • “De beste Hedwig die ik ooit gezien heb” John Cameron Mittchel (geestelijk vader van Hedwig)
  • Vier exclusieve shows in Nederland, waaronder Deventer
  • “Dit punkrock spektakel sleurt je vanaf de eerste seconde mee” Berliner Morgenpost ★★★★★
  • Voorstelling is in het Engels en Duits.

Rolling Stone Magazine noemde het ‘the best rockmusical ever’, Bowie en Cher waren grote fans en in de Berlijnse en New Yorkse underground gonst het nog steeds van lovende kritieken. Hedwig and the Angry Inch is al járen een wereldwijde culthit.

Zes jaar geleden stond de cultdiva, met rasentertainer Sven Ratzke, al kort op de planken in Nederland. En nu komt ze terug! De jurken worden afgestoft, de pruiken in de krullers gezet en de bandleden weer geolied. Eind december 2020 is Hedwig and the Angry Inch in Berlijnse productie van het Renaissance Theater, voor een exclusieve show te zien in Deventer.

"Wie van rockend, intimiderend theater houdt, moet dit zien." | De Volkskrant ★★★★

Het tragikomische verhaal gaat over Hansel uit Oost-Berlijn. Hij wordt verliefd op een Amerikaanse soldaat. Om met hem te kunnen trouwen en de DDR te ontvluchten transformeert Hansel in Hedwig. Maar het geluk is helaas maar van korte duur. Dan ontmoet ze Tommy Speck, die met hulp van Hedwig een beroemde rockster wordt. Tommy ontdekt pas later met een transseksueel van doen te hebben... 

Ratzke wordt door pers en publiek geroemd als ‘een career defining’ rol. Hedwig neemt je mee en laat niet meer los. De 4-koppige live band schuurt en rockt, dat de muren beven en je hart sneller laat kloppen. Er wordt Duits en Engels gesproken/gezongen.

Hedwig and The Angry Inch: ironie, humor en tragiek en het verlangen naar symbiose, de zoektocht naar de perfecte wederhelft.  You just love her and cannot ever hate her!

De voorstelling is van 27 december 2020 verplaatst naar 10 juni 2021. Kaartkopers zijn op de hoogte gebracht. 

In de coronaperiode (met de verplichte 1,5 meter afstand) is het niet mogelijk zelf je stoel te kiezen. Het systeem biedt automatisch de best beschikbare plaatsen. Rij- en stoelnummer vind je terug op je e-ticket.

"Ratzkes Hedwig is rauw en overtuigend." Theaterkrant.nl ★★★★

"Een overdonderde voorstelling in de beste zin van het woord. Vanaf nu ben ik Ratzke-fan." 1eRang ★★★★

"Ratzke sleept de zaal meedogenloos, bijna hypnotiserend zijn verhaal in. En daar is het goed toeven." De Volkskrant ★★★★

“Een show van grote klasse. Sven Ratzke is fenomenaal” Die Welt ★★★★★

In deze coronaperiode vinden wij het belangrijk om een veilige omgeving te bieden voor alle bezoekers, medewerkers en artiesten. Zodat iedereen met een gerust hart het theater kan bezoeken en dat we samen kunnen genieten van de voorstelling. Neem daarom deze coronamaatregelen tijdens je bezoek in acht. Alleen samen kunnen we zorgen voor een veilige theaterbeleving.

Coronamaatregelen Deventer Schouwburg