toneel

Hendrik Groen

Opgewekt naar de eindstreep


zo 19 februari 2023   Grote zaal

15:30 uur

Bestel snel


Hendrik Groen is terug in een ontroerende komedie.

Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar het theater. Voor iedereen die benieuwd is hoe het Hendrik Groen vergaat na de sluiting van het verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord. Hendrik moet constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert de nodige verwarrende situaties op. Door opnieuw een dagboek bij te houden doet de dementerende Hendrik Groen in deze ontroerende komedie zijn best om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten met Leonie (88) en Frida (10) als trouwe vrienden.

De cast bestaat, net als de vorige Hendrik Groen-voorstellingen, uit jonge acteurs – met Beau Schneider en Britte Lagcher in de hoofdrol. De onlangs overleden acteur en regisseur Gijs de Lange regisseerde de vorige twee bewerkingen van Hendrik Groen. Eddy Habbema neemt deze keer de regie voor zijn rekening.

Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en als tv-serie uitgezonden. Ook in het theater is het succes ongekend: De zalen bij 'Pogingen iets van het leven te maken' en 'Zolang er leven is', zaten avond aan avond vol.

Over het boek Opgewekt naar de eindstreep schreef de pers:

Overtuigend en ontroerend.’ | NRC Handelsblad

'Vol humor en tragiek.' | Algemeen Dagblad

De makers van deze voorstelling werken samen met Stichting Alzheimer Nederland

Producent: Inge Bos
Regie: Eddy Habbema
Met: Beau Schneider, Nikkie Kuis, Leendert de Ridder en anderen

Bewerking: Jibbe Willems

Decorontwerp: Ascon de Nijs

Lichtontwerp: Marc Heinz en Wilfred Loopstra

Kostuums: Arien de Vries

Ook interessant voor jou: