jeugd & familie

Help, Helikopterouders! 8+

Het Laagland


za 30 maart 2024   Kleine zaal

19:30 uur

Verkoop start do 1 juni 10:00


Zoek dekking, een oudercrash! In 'Help, Helikopterouders' - Alles wat je altijd al wilde weten over je opvoeders! kruipen vijf acteurs afwisselend in de huid van ouders en kinderen. Ze zetten de boel flink op z’n kop om samen met het publiek te oefenen met opvoeden en opgevoed worden.

Heb jij van die ouders die niets aan het toeval overlaten? Die als helikopters boven je hangen, klaar om elk mogelijk gevaar goedbedoeld uit de weg te ruimen? Of word jij juist met twee verschillende sokken naar school gestuurd? En controleert niemand of je huiswerk af is? Een actuele en hilarisch herkenbare familievoorstelling vol interactie voor alle Curlingvaders, Tiger Moms, Pizzapapa’s, Loedermoeders én hun kinderen.

Zoek dekking, een oudercrash! Op weg naar school zijn een Helikoptermoeder en -vader op elkaar gebotst. Het schoolplein bleek zó glad geveegd door een Curlingvader, dat ze in hun noodlanding een Loedermoeder en een Pizzapapa meesleurden en zijn doorgegleden tot in dit theater. Zoiets is hen nog nooit overkomen! Een coördinatiefout? Of toch iets té zwaar bepakt met ALLES wat nodig is om hun kinderen beschermd en succesvol te laten opgroeien? 

Regisseur Inez Derksen: “Tijdens de tournee van Met Zonder Ballen ontdekte ik dat iedereen de onvermijdelijke tragiek van goedbedoeld ouderschap ervaart. Mijn openhartigheid over mijn worsteling als moeder zorgde voor veel herkenning en opluchting, zowel bij ouders als bij kinderen.”

Highlights

-Herkenbaar voor alle kinderen én hun opvoeders; goed nagesprek gegarandeerd.

-Van de makers van Joris & De Drakentemmers (winnaar ZAPP Theaterprijs) en Pippi Powerrrrr.

-Beproefde persoonlijke maakwijze, waarbij regisseur en cast openhartig putten en delen uit eigen ervaringen.

Website: Het Laagland

Regie & concept: Inez Derksen

Spel & tekst: Kiki van Aubel, Evrim Akygit e.a.

Ook interessant voor jou: