toneel

Othello

Het Nationale Theater


vr 31 januari 2020   Grote zaal

20:00 - 21:50 uur

Laatste kans


  • Regisseur Daria Bukvić in 2018 is geroemd voor haar gedurfde bewerking, die nu actueler is dan ooit!
  • Samen met Het Nationale Theater maakte Daria Bukvić ook ‘Melk & Dadels’ en ‘Onze Straat’.
  • Deze succesvoorstelling in 2018 stijf uitverkocht was en daarom nu logischerwijs de stap naar de grote zalen maakt
  • De ‘oude’ cast met o.a. Rick Paul van Mulligen wordt aangevuld met nog meer steracteurs (Melody Klaver, Jord Knotter en Charlie Chan Dagelet) 

Regisseur Daria Bukvić werd in 2018 voor haar gedurfde bewerking van Shakespeareklassieker Othello beloond met enthousiaste recensies, nominaties en uitverkochte zalen.

“Daria Bukvic gaat met lef en brutaliteit deze klassieke Shakespeare te lijf.” | ★★★★ Volkskrant

Bukvić maakte samen met schrijfster Esther Duysker een confronterende bewerking van Othello. In Nederland wordt deze klassieker vaak gebracht als een liefdestragedie over wraak en jaloezie, maar Bukvić vraagt zich af: Waarom maakte Shakespeare van Othello bewust een zwarte man? Hoe gaat een witte wereld om met zijn succes? En wat betekent het om de enige zwarte man in een witte wereld te zijn?

“Haar regie is van begin tot eind spannend en actueel.” | ★★★★ NRC

Fris, spannend, diepgaand en poëtisch in tekst, spel en vormgeving. Een lust voor het oog en listig tot onder de huid.” | ★★★★ Telegraaf

Vanaf januari 2020 is deze succesvoorstelling weer te zien, dit keer in de grote zalen van Nederland. Met een topcast aangevoerd door Werner Kolf als Othello en Rick Paul van Mulligen als Jago, de rol waarvoor hij werd genomineerd voor de toneelprijs voor de beste mannelijke bijrol.

Het verhaal

Generaal Othello benoemt Cassio tot zijn luitenant en passeert daarmee zijn trouwe rechterhand Jago. Jago’s wraak is vernietigend. Hij doet Othello geloven dat zijn kersverse echtgenote Desdemona hem ontrouw is; een schaakzet met grote gevolgen.

Website: Het Nationale Theater

tekst William Shakespeare

vertaling en bewerking Esther Duysker

regie en bewerking Daria Bukvić

met Charlie Chan Dagelet, Claire Hordijk, Melody Klaver, Jord Knotter, Werner Kolf, Mark Lindeman, Rick Paul van Mulligen en Martijn Nieuwerf

dramaturgie Karim Ameur

decorontwerp Marloes en Wikke

kostuumontwerp Dymph Boss

muziekontwerp Wilko Sterke

lichtontwerp Yuri Schreuders

Inleiding

De inleiding (19.00 uur) wordt gegeven door Ricci Scheldwacht. Scheldwacht (Den Haag, 1965) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Sindsdien werkt hij in de journalistiek voor onder meer Esquire, HP/De Tijd en het Indisch maandblad Moesson. Daarnaast geeft hij voor het Nationale Theater inleidingen aan het publiek. In 2014 verscheen zijn boek Echte hockeyers douchen niet. Kaarten voor de inleiding kosten 2,50. Bestel je kaarten voor de inleiding  tegelijkertijd met je boeking voor de voorstelling of  los via deze link.

Luister vast naar de 6 min durende podcast waarin programmamaker Laura van Zuijlen met Daria Bukvic in gesprek is:

 

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Geniet voorafgaand aan de voorstelling van Karma's proeverij voor maar € 22,50 per persoon.

Vandaag proeven we: 6 Bosnische gerechtjes
Laat u verrassen door onder meer Cevapi kebab van lams- en rundvlees, Begova corva - een heerlijk stoofpotje van kip en groenten - en Tufahija; een dessert van appel en walnoten met onze huisgemaakte baklava.

Locatie: Brasserie | € 22,50 | Inloop tussen 18.00 en 19.00 uur.

Bestel nu Karma's proeverij

Voor speciale wensen en vragen neemt u contact op met Kar-Ma's Keuken via 06 - 248 620 77.

Ook interessant voor u: