musical

Boni, de musical

Een held strijdt voor vrijheid


vr 26 januari 2024   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


De musical Boni verhaalt de moedige en heldhaftige strijd tegen de slavernij in de 18e eeuw.

Deze musical vertelt het levensverhaal van Boni en zijn strijd tegen de slavernij en ongelijke behandeling. Hij groeit op in de binnenlanden van Suriname. Boni ontpopt zich samen met zijn medestrijders tot geduchte vijanden van de kolonisten en wordt de leider in een lang en verbitterd gevecht tegen het Nederlandse regime. Vanuit het mythische Fort Boekoe gaan ze de strijd aan.
Een grote groep dansers, zangers, acteurs en muzikanten wervelen ons terug naar de 18e eeuw. Een musical over een wond in de tijd, liefde, verzet en broederschap die ons ook kracht en trots schenkt.  

Diep verscholen in de jungle weet Boni zich bijna onaantastbaar, onsterfelijk en onvindbaar te maken. Samen met zijn medestanders Jolicoeur en Baron vormt dit trio een heftige bedreiging voor de kolonisten. Na een lange en verbitterde strijd wordt Boni opgepakt en gedood. Of toch niet? Is Boni daadwerkelijk verslagen of heeft hij de strijd overleefd en gewonnen? Nog lange jaren boezemt hij zijn tegenstanders schrik in met zijn geestdrift en visionaire blik.  

Boni, de musical is een op waarheid gebaseerd spectaculair en meeslepend verhaal, eigentijds-muzikaal op het podium gebracht. Laten we samen de geschiedenis induiken en met trots verspreiden. 

Website: Het Zuidelijk Toneel

Deze trailer is gemaakt door: Elisabetta Agyeiwaa

In de hoofdrollen ziet u Urvin Monte als Boni (spreek uit: Bónnie), Jeannine la Rose als zijn Moeder en zijn strijdmakkers Baron (Leo-Alexander Hewitt) en Jolicoeur (Xavier Molijn).

De cast bestaat verder uit Juan Wells in de rol van Hollandse officier De Friderici, Juneoer Mers in een dubbelrol als Hollandse Gouverneur én Boni’s uiteindelijke verrader Bambi, Susan Malaika Bailey als Cáto, priesteres en moeder van Bambi, ensembleleden Charmaine Yard, Melissa Kanza, Joyeuse Busabimana, Lauren Cody Schuitemaker, Lorenzo Kolf en Marnix Lenselink.

De regie van Boni-de Musical is in handen van niemand minder dan Stanley Burleson

Zijn creatieve team bestaat uit Lars Boom (script & songs), Roy Jonathans (choreografie), Meredith Joeroeja (kostuumontwerp), Ruben Wijnstok (decorontwerp) en Pelle Herfst (lichtontwerp).

Trailer: Elisabetta Agyeiwaa

Boni-de Musical is een productie van Stichting Doewet in coproductie met Twenty8 Productions, Het Zuidelijk Toneel en Vereniging Ons Suriname.

Ook interessant voor jou: