dans

The United Ukrainian Ballet Company

Het Zwanenmeer


za 23 december 2023   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


The United Ukrainian Ballet Company is een dansgezelschap bestaande uit zo'n 60 gevluchte Oekraïense dansers en danseressen.

Na een succesvolle wereldtour van het gezelschap langs o.a. Londen, Australië, Singapore, Washinton en Taiwan, met lovende recensies en een bezoek van onder meer Mick Jagger, wil het gezelschap ook Nederland kennis laten maken met deze prachtige uitvoering van Het Zwanenmeer.

Het gezelschap, dat Den Haag als thuisbasis heeft, bestaat uit meer dan 60 gevluchte Oekraïense solisten, ensembles, creatieven en technici, die de Oekraïense cultuur wereldwijd uitdragen via hun optredens.
De Nederlandse Prima Ballerina Igone de Jongh adviseert en is verantwoordelijk voor de hoofdprogrammering en artistieke invulling van het balletgezelschap.


“Ballet is an opportunity to show Ukrainians’ culture and strength to the world, while also demonstrating “that beauty and love are still powerful”.” | Dancer Vladyslava Ihnatenko


De United Ukrainian Ballet Foundation is een initiatief van Igone de Jongh en Matthijs Bongertman en opgericht om de Oekraïense ballet- en danscultuur, die sinds de Russische invasie onder grote druk staat, te beschermen, te ondersteunen en te verspreiden. Deze stichting steunt het dansgezelschap 'The United Ukrainian Ballet Company'.

Ook interessant voor jou: