toneel

Het Nationale Theater

Brown Sugar Baby


do 2 mei 2024   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


vr 3 mei 2024   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


Swingende en zenuwslopende komedie over een Indische jazzband in de turbulente nadagen van de Nederlandse kolonie

Deze nieuwe voorstelling van Eric de Vroedt (De eeuw van mijn moeder) wordt gespeeld door elf muzikanten en acteurs, met onder andere Hein van der Heijden, Esther Scheldwacht en Mariana Aparicio.

Het verhaal
1935, Hotel der Nederlanden in Batavia, Nederlands-Indië. De Indische familieband Brown’s Sugar Babies maakt zich klaar voor de grote finale van het jazzconcours. De feestzaal stroomt vol, maar backstage gaat er van alles mis. Een van de zangeressen is haar stem kwijt. De drummer moet last minute vervangen worden. En het jongste zusje van de familie is al dagen zoek. Ondertussen wemelt ‘t in het hotel van de meest schimmige figuren. Terwijl de problemen zich razendsnel opstapelen, zet bandleider Kurt alles op alles om zijn show te redden.  

'Brown Sugar Baby' is een nieuwe toneeltekst van Eric de Vroedt geïnspireerd op de verschillende jazzbands van zijn opa en een verborgen familiegeschiedenis. Elf acteurs en muzikanten spelen deze swingende en zenuwslopende komedie over een Indische jazzband. Het verhaal speelt zich af in de turbulente nadagen van de Nederlandse kolonie, een tijd waarin het Indonesische nationalisme door de Nederlanders steeds harder werd onderdrukt, maar amper nog viel te negeren. 

Website: Het Nationale Theater

Tekst en regie: Eric de Vroedt 

Cast: Mariana Aparicio, Emma Buysse, Mingus Dagelet, Hein van der Heijden, Fjodor Jozefzoon, Esther Scheldwacht, Kurt Schwab, Betty Schuurman, Kim Soepnel, Eddie B. Wahr, June Yanez  

Kostuums: Lotte Goos 

Compositie & muziek: Florentijn Boddendijk, Remco de Jong 

Licht: Bernie van Velzen 

Dramaturgie: Willemijn Barelds  

Educatiemakers: Dimphna van Kempen, Martha Villada Márquez, 

Podcast: Laura van Zuijlen

Ook interessant voor jou: