muziek

Hudaki Village Band


zo 23 april 2023   Kleine zaal

16:30 - 17:40 uur

Bestel snel


Benefietconcert voor de opvang van ontheemden in de Oekraïne.

De muzikanten van het dorpsorkest Hudaki Village Band uit Niznje Selisjtje in het uiterste Zuidwesten van Oekraïne hebben in hun dorp met 3000 inwoners maar liefst 1500 vluchtelingen opgenomen of geholpen met een doorreis naar Hongarije. Ook sturen ze samen met de landbouwcoöperatie Longo Mai hulpgoederen naar de achterblijvers in de gebombardeerde steden in het oosten en verzorgen zij maaltijden en onderdak voor een grote groep ontheemden. Momenteel maakt de muziekgroep een tournee door West-Europa.

De Hudaki Village Band speelt onstuimige feestmuziek van boeren en zigeuners uit Transkarpatië. Op het programma staat ongepolijste volksmuziek van de verschillende etnische groepen, zoals Oekraïners, Hoetsoels, Roethenen, Joden, Roma, Roemenen en Hongaren. Eeuwenoude ballades, drinkliederen en dansmuziek. Dit veelzijdige dorpsorkest, gestoken in uitbundige feestkledij, zingt uit volle borst en begeleidt zijn zangers en zangeressen akoestisch met viool, taragot, baraban, fluiten, bajan, cimbaal en contrabas. De Hudaki Village Band spelen op bruiloften en partijen in hun eigen regio maar zijn ook een graag geziene gast op internationale festivals zoals het SZIGET-festival in Budapest en WOMEX 2021 in Porto.

Het concert is in het kader van Wereldlokaal en wordt georganiseerd in samenwerking met het Centrum voor Diversiteit en Samenleving (CDS). Voorafgaand is bij De Perifeer om 15.00 uur een Wereldlokaal concert van de van oorsprong Turkse zangeres en celliste Sanem Kalfa.       

Extra doneren voor de vluchtelingen in Nizjnjé Selisjtsje mogelijk na afloop van het concert bij de collecte.

Kijk voor meer info over landbouwcoöperatie Longo Maï op www.longomai.nl

Ook interessant voor jou: