toneel

ID Theatre Company

Première


wo 17 januari 2018   Kleine zaal

20:30 uur

Bestel snel


Een groep jonge mensen krijgt de kans om een volledig nieuwe identiteit voor zichzelf te creëren, maar daarvoor moeten ze eerst ontdekken wie ze nu zijn. 

  • Première van de voorstelling
  • ID Theatre Company is het huisgezelschap van de Deventer Schouwburg
  • Vanaf 12 jaar

ID is een  multidisciplinaire voorstelling over de kracht en de zwakte van het verschuilen achter een identiteit. Met persoonlijke verhalen, performances en hedendaagse dans die elkaar in rap tempo afwisselen.

Wat is identiteit eigenlijk? Je paspoort? Je achtergrond? Hoe andere mensen naar je kijken? We kennen allemaal het woord maar weten niet echt wat het betekent, terwijl we er voortdurend op afgerekend worden. Of we ergens mogen wonen, als terrorist gezien worden, als boer, als buitenbeentje, etc. Kortom dit woord waarvan we de betekenis niet goed kennen bepaalt wel hoe we in het leven staan.

In de voorstelling ID krijgen 6 jonge mensen de kans om een nieuwe identiteit voor zichzelf te creëren, maar daarvoor moeten ze eerst uitzoeken wat hun identiteit nu is. Ze worden begeleid door een onzichtbare spelleider, die de groep uitdaagt om hun angsten, geheimen en gedachten over elkaar prijs te geven. Samen proberen ze uit te vinden wat hun eigen identiteit is en of de oordelen die ze hebben over elkaar en zichzelf eigenlijk wel kloppen? Hoever gaat iedereen voor die nieuwe identiteit of blijven ze uiteindelijk toch liever wie ze waren?

Website: ID Theatre Company

Regie & concept Marjan Barlage
Choreografie Sassan Saghar Yaghmai
Performers Kasper Scholten, Wensley Piqué, Vera Bon, Marleen Hendrickx, Afra Tolud en Yeliz Dogan.
Muziek Vera Bon
Vormgeving Kim van der Zijde
Licht Bernd Wouthuysen
Pop Rosa Verloop
Techniek Elmar Neudam
Productie Eline Hocqué
Foto Kamerich & Budwilowitz/EYES2 
Grafisch ontwerp Lotte Schröder

Met dank aan
Hilje Thiescheffer, Het Theaterschip, Deventer Schouwburg, Beamsystems, Erik-jan Post, Ella Post, Sterre Kampman, Jozef Heij, ArtEZ muziektheater, AHK theaterdocent, Anouk, Femke, Ella, Lisa Liselotte, Justin, Auke, Elke en ons bestuur.

Ook interessant voor u: