opera

Die Dreigroschenoper

INSOMNIO


zo 10 december 2017   Grote zaal

15:00 - 17:00 uur

Bestel snel


Aanstekelijke, jazzy muziek en een uitgesproken politieke boodschap.

  • Onderdeel van het Brechtfestival
  • Met: Sabrina Ascacibar, Magdelena Ganter e.a.

Bertolt Brecht (1898-1956), misschien wel de belangrijkste Duitse toneel- schrijver van de 20e eeuw, staat bekend om zijn kritiek op de kapitalistische maatschappij. Zijn taalgebruik is simpel en direct. De muziek van Kurt Weill (1900-1950) sluit hier perfect bij aan: eerlijk en authentiek, eigentijds en rechtdoorzee. Die Dreigroschenoper, het bekendste product van hun samen-werking, was vanaf de première in 1928 een groot succes.

INSOMNIO voert het stuk samen uit met vijf jonge Duitse zangers uit de Berlijnse muziektheaterscene. Het koor wordt gevormd door koorzangers uit Deventer.

Tip van

"Muziektheater van Bertold Brecht uit de jaren ’30. Niet zomaar een stuk, maar muziek en tekst vol maatschappelijke bevlogenheid. Een van mijn favoriete muziekstukken, ik zing stiekem altijd alles mee. Nu uitgevoerd door het volledige Ensemble voor hedendaagse muziek INSOMNIO, professionele zangers en een speciaal samengesteld koor van Deventenaren. Muziek en verhaal waar de bevlogenheid en actualiteit van af spat. " | Ischa Arnoldus Manager Programmering & Podium van de Stad

Website: INSOMNIO

Vind je het leuk om:

  1. een keer mee te zingen in een professionele productie in de Deventer Schouwburg ?
  2. in korte tijd een aantal koordelen uit de Dreigroschenoper van Weill/Brecht in te studeren?
  3. om behalve de noten ook te werken aan je podiumpresentatie om tot een krachtige uitvoering te komen van dit theatrale werk?

3 x ja? Dan is dit een project voor jou:

In samenwerking met niemand minder dan Insomnio, ensemble voor hedendaagse muziek, organiseren wij een projectkoor dat op 10 december meezingt in de professionele uitvoering van Insomnio met solisten uit o.a. De Berlijnse theater-scène. Het koor zingt op een paar momenten in het concert de originele koordelen uit de opera. Lees hier meer informatie. 

Pianiste, koorleider en workshopleider Ineke Geleijns staat garant voor een tweetal intensieve repetities waarin de muziek, maar ook de uitdrukkingskracht ervan en de uitstraling van het koor aan bod komen.
Je werkt samen aan een mooie, maar sterke (en vocaal gezonde) koorklank, leert technieken om als groep in je kracht te staan en vol vuur de uitvoering in te gaan. Minder dan dat verdient deze muziek niet !
De voorwaardes zijn dat je gewend bent om in een koor te zingen, zelfstandig noten kunt lezen en de partituren kunt voorbereiden en dat je uiteraard zin hebt om even heel intensief met dit werk aan de slag te gaan.

Alle repetities vinden plaats in de Deventer Schouwburg

Zaterdag 25 november
10:30 – 11:00 ontvangst
11:00 – 13:00 repetitie o.l.v. Ineke Geleijns
Zaterdag 9 december
10:30 – 11:00 ontvangst
11:00 – 13:30 repetitie o.l.v. Ineke Geleijns & Dirigent


10 december : Generale repetitie (tijden volgen) & voorstelling 15:00 uur

Tijdens alle repetities en de voorstelling wordt er gezorgd voor koffie en thee

Vrienden en familie van koorleden mogen met korting naar de voorstelling

Kosten voor deelname bedragen €20,00 p.p.

Aanmelden kan vóór 13 november via senta@deventerschouwburg.nl

Vermeld daarbij je naam, mailadres, adres, telefoonnummer en zangstem

Voor meer informatie over Insomnio en workshopleidster Ineke Geleijns zie:
www.inekegeleijns.nl
www.insomnio.nl

Ook interessant voor u: