opera

Die Dreigroschenoper

INSOMNIO


zo 10 december 2017   Grote zaal

15:00 uur

Bestel snel


Aanstekelijke, jazzy muziek en een uitgesproken politieke boodschap.

  • Onderdeel van het Brechtfestival
  • Met: Sabrina Ascacibar, Magdelena Ganter e.a.

Bertolt Brecht (1898-1956), misschien wel de belangrijkste Duitse toneel- schrijver van de 20e eeuw, staat bekend om zijn kritiek op de kapitalistische maatschappij. Zijn taalgebruik is simpel en direct. De muziek van Kurt Weill (1900-1950) sluit hier perfect bij aan: eerlijk en authentiek, eigentijds en rechtdoorzee. Die Dreigroschenoper, het bekendste product van hun samen-werking, was vanaf de première in 1928 een groot succes.

INSOMNIO voert het stuk samen uit met vijf jonge Duitse zangers uit de Berlijnse muziektheaterscene. Het koor wordt gevormd door koorzangers uit Deventer.

Tip van

"Muziektheater van Bertold Brecht uit de jaren ’30. Niet zomaar een stuk, maar muziek en tekst vol maatschappelijke bevlogenheid. Een van mijn favoriete muziekstukken, ik zing stiekem altijd alles mee. Nu uitgevoerd door het volledige Ensemble voor hedendaagse muziek INSOMNIO, professionele zangers en een speciaal samengesteld koor van Deventenaren. Muziek en verhaal waar de bevlogenheid en actualiteit van af spat. " | Ischa Arnoldus Manager Programmering & Podium van de Stad

Website: INSOMNIO

Ook interessant voor u: