dans

Internationaal Danstheater

Tin Pan Alley


za 19 oktober 2019   Grote zaal

20:00 - 21:15 uur

Bestel snel


  • Urban life vertaald in dans en muziek
  • Met special guest Marije Nie (tapdance, geluid folies en percussie)
  • Coproductie met Musica Extrema 

In de grote steden tijdens de Roaring Twenties en met name in New York barstte het muzikale leven in alle hevigheid los. Honderden zo niet duizenden componisten en musici componeerden dag in, dag uit nieuwe melodieën, liedjes, wijsjes, die de rest van de Amerikaanse en uiteindelijk Europese muziekindustrie blijvend hebben veranderd.

Tin Pan Alley is genoemd naar de buurt waarin op piano’s de nieuwe nummers ten gehore werden gebracht; deze vaak niet gestemde piano's klonken alsof er op tinnen pannen werd getrommeld. Tin Pan Alley, New York, is de bakermat van de moderne muziek. Waar Oost-Europese-, Joodse- en Italiaanse muziek, jazzmuziek, zigeunermuziek uit de Balkan en Engelse lovesongs zich met elkaar vermengden. 

De muziek en dans in de jaren '20 weerspiegelde de uitgelatenheid en levendigheid van de stedelijke invloed. Men werd gegrepen door de ongebruikelijke en de vrijgevochten dansen. Met invloeden vanuit de Afro-Amerikaanse cultuur ontstonden er allerlei variaties in ragtime dance, the shimmy, the charleston, black bottom en met nog meer variaties in de animal dances.

Met deze voorstelling brengen Musica Extrema en het Internationaal Danstheater een ode aan de durfals, de vernieuwers, de gekken, de zoekers, de veranderaars, de verwondering en de nieuwsgierigheid.

Website: Internationaal Danstheater

Tin Pan Alley is de tweede coproductie van Musica Extrema en het Internationaal Danstheater

Muzikale leiding: Ben van den Dungen en Tanya Schaap
Special guest: Marije Nie - tapdance, geluid folies en percussie
Choreografie: Neel Verdoorn
Licht- en decorontwerp: Pelle Herfst
Kostuumontwerp en - uitvoering: Karisma Costumes / Ben Voorhaar

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: