dans

Introdans

5*****


do 24 mei 2018   Grote zaal

20:00 uur

Laatste kans


Vijf sterchoreografieën van vijf sterchoreografen.

  • Inleiding 1 uur voor aanvang om uw voorstelling nog intenser te ervaren

Variërend van dromerig en lyrisch tot spetterend en virtuoos laat Introdans zijn dansers de sterren van de hemel dansen.

Naast Mauro de Candia’s beeldschone 'La Morte del Cigno', een hedendaagse, mannelijke interpretatie van 'De Stervende Zwaan', bevat de voorstelling vier, voor Introdans nieuwe werken.

Jiří Kylián maakte het ontroerende 'Dreamtime' in 1983 voor NDT, op de hypnotiserende muziek van Toru Takemitsu. In dezelfde meditatieve sfeer speelt zich 'Loin af, van de Vlaams-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui.

Voor de lichte noot zorgt Ben Van Cauwenbergh, voormalig stersolist van onder neer het Ballet Vlaanderen. Hij geeft in 'Les Bourgeois' een speelse vertaling in dans van Jacques Brels gelijknamige lied.

Het laatste werk is 'Unfold' van Robert Battle. Waar de Amerikaan tot nu toe een voorkeur liet zien voor stevige percussiemuziek, kiest hij ditmaal voor een klassieke aria uit Gustave Charpentiers opera 'Louise'.

Bekijk hier het volledige programma van de voorstrelling.

Website: Introdans

Voorafgaand aan de voorstelling ‘5*****’ staat op het menu:

Een frisse maaltijdsalade ‘Tutu’ met parelgort, granaatappel, champignons, gegrilde groenten, pijnboompitten met een mandje biologische frieten € 13,50.Of een Spitzenspies met gegrilde groenten, varkenshaas, spek, kip en biefstuk met een home-made BBQ saus, een frisse salade en een mandje biologische frieten €15,00. Verzorgd door Kar-ma drink & m’eat me.

 

Locatie: Theatercafé | € 13,50 of € 15,00 | Inloop tussen 18.00 en 18.30uur

Reserveren* aanbevolen.

 

Voor speciale wensen en vragen neemt u contact op met Kar-ma via 06 - 248 620 77.

*Uw kaartje voor de dagschotel is een reservering. U betaalt achteraf.

NRC 

"Het Arnhemse Introdans heeft de laatste jaren een aantal troeven op het repertoire. Als enige gezelschap in Nederland presenteert het bijvoorbeeld werk, oud en nieuw, van minimaliste Lucinda Childs en andere grote namen van de Amerikaanse moderne dans. Ook is het tegenwoordig de enige Nederlandse uitvoerende van ouder repertoire van Jirí Kylián en weet het regelmatig de hand te leggen op werk van Sidi Larbi Cherkaoui."


Muziek Theater Paradijs

"Introdans laat wederom zien in bezit te zijn van prachtige dansers. In 5★★★★★ is een hoog niveau dans te zien. Daarom beoordelen wij de voorstelling met 5★★★★★."

Ook interessant voor u: