jeugd & familie

Introdans

Grupo Sportivo (6+)


vr 17 januari 2020   Grote zaal

19:00 uur

Bestel snel


Sportieve familievoorstelling met dans van wereldklasse

"Al bij de eerste pianoklanken van Dream Play zit je op het puntje van je stoel. De dansers liggen op de grond, maar je ziet ze ook door de lucht zweven, naar de maan klimmen en zelfs moeiteloos op elkaars hand balanceren". (...) "Hun ijzersterke spierbeheersing is indrukwekkend." | Kidsweek ★★★★

De bewegingen van sporters, vooral die van voetballers, hebben vaak veel weg van dans. Andersom laten choreografen zich vaak door sporters inspireren. In de nieuwe familievoorstelling GRUPO SPORTIVO laat Introdans zien waar dat toe kan leiden: mooie, gekke, grappige, betoverende choreografieën, pakkend en aanstekelijk voor alle leeftijden. Voetbal, turnen, acrobatiek, het komt allemaal aan bod in deze veelzijdige productie, met werk van choreografen Daniel Ezralow, Conny Janssen, Fernando Melo, Jorge Pérez Martínez en Roberto Scafati.

"Freistoss van Roberto Scafati is een voltreffer voor voetballiefhebbers met gevoel voor humor." | Dans Magazine over Freistoss van Roberto Scafati

De programmatitel GRUPO SPORTIVO is een knipoog naar Gruppo Sportivo, de Nederlandse popband die eind jaren zeventig grote successen vierde en momenteel een comeback beleeft.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling? Deze voorstelling is precies grappig, leuk of interessant genoeg als je 6 jaar of ouder bent. We vragen ouders/begeleiders deze grens te hanteren. Baby’tjes kunnen helaas niet naar binnen.

Website: Introdans

Freistoss - Roberto Scafati (Introdans-première)
In Freistoss (vrije schop) van de Italiaanse choreograaf Roberto Scafati draait het om de liefde voor de bal. Op Charles Aznavours ultieme liefdesverklaring Sur ma vie laat Scafati je dichterbij het spel komen dan welke live-voetbaluitzending ook. Freistoss toont álles: van de melodramatische protesten van de spelers tot de verhitte discussies met de scheidsrechter. In slow motion én met een flinke dosis humor.

Dream Play | Nederlandse première | choreografie Fernando Melo
Fernando Melo´s choreografie Dream Play onderscheidt zich doordat er geen enkele stap in wordt gezet. De dansers liggen gedurende het hele stuk op de grond, maar, let wel: ondertussen vliegen ze door de lucht, lopen over het slappe koord, voeren indrukwekkende jongleerkunsten uit en klimmen op elkaars hoofd. Hoe dat mogelijk is? Melo – geboren in Brazilië en tegenwoordig werkzaam in Zwitserland – maakt in zijn met veel gejuich ontvangen choreografie op ingenieuze wijze gebruik van camera en projectie. Geïnspireerd door onder meer de caleidoscopische Hollywooddansfilms van Busby Berkeley en de karakters van de commedia dell’arte schetst hij een magische wereld. Als kijker word je hierbij steeds op het verkeerde been gezet. De muziek van Frédéric Chopin en Erik Satie zorgt voor een prachtige poëtische, melancholische ondertoon.

Moving Target - Conny Janssen (fragment, Introdans-première)
Moving Target, een vroeg werk van de gevierde Nederlandse choreografe Conny Janssen, staat al jaren op het verlanglijstje van Introdans-directeur Roel Voorintholt. De choreografie heeft een verhalende achtergrond, maar voor dit programma selecteerde Voorintholt het eerste, abstracte deel, waarin drie dansers als slapende vleermuizen aan een rekstok hangen. Vanuit die ongemakkelijke positie krommen ze hun ruggen met een verbijsterende kracht, strekken zich uit, richten zich op en draaien zich om. Horizontaal, verticaal, Moving Target vraagt, net als turnen op topniveau, om een ijzersterke spierbeheersing.

Eight Heads - Daniel Ezralow
Eight Heads van Amerikaan Daniël Ezralow – bekend van de Broadway-miljoenenproductie Spider-Man: Turn Off the Dark – is al jaren een hit op het Introdans-repertoire. Ezralows choreografieën hebben vaak een ‘showy’ karakter, maar vereisen tegelijkertijd een buitengewone fysieke beheersing. In Eight Heads laat hij acht dansers in strakke, robotachtige bewegingen een uitputtend acrobatisch spel spelen met twee trappen. Daarbij komt het zowel op snelheid als op uiterste precisie aan. De Chicago Tribune noemde Eight Heads ‘a marvelous piece, as exhilarating for the audience as it is exhausting for the dancers’.

Wereldpremière - Jorge Pérez Martínez
Jorge Pérez Martínez is een van de aanstormende choreografietalenten die Introdans de afgelopen jaren heeft voortgebracht. Met het frisse, pittige Azul gooide de Spanjaard in najaar 2017 hoge ogen in het programma MÉDITERRANÉE. Voor GRUPO SPORTIVO maakt hij een nieuwe choreografie voor enkel vrouwen. Sportief, uiteraard, maar wel met een kwinkslag.

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

"Al bij de eerste pianoklanken van Dream Play zit je al op het puntje van je stoel." - Kidsweek over Dream Play van Fernando Melo

"Hun ijzersterke spierbeheersing is indrukwekkend." - Kidsweek over Moving Target van Conny Janssen

"Freistoss van Roberto Scafati is een voltreffer voor voetballiefhebbers met gevoel voor humor." - Dans Magazine over Freistoss van Roberto Scafati

"Waanzinnig mooi zijn de non-stop gemaakte hoge sprongen in horizontale houding van de vier danseressen." - Dans Magazine over Eight Heads van Daniel Ezralow

"Grupo Sportivo (6+) van Introdans is een energievolle familievoorstelling met wat magie, soms een grap en veel, heel veel sportieve energie en spierkracht." - Dans Magazine over GRUPO SPORTIVO.

Ook interessant voor u: