dans

Introdans - HubClub

HubClub


vr 2 juni 2023   Toneel op Toneel

19:00 - 20:00 uur

Bestel snel


vr 2 juni 2023   Toneel op Toneel

21:00 - 22:00 uur

Bestel snel


De HubClub is een viering van de kracht van diversiteit.

De artiesten van de HubClub zijn onweerstaanbaar en blazen iedereen uit zijn (rol)stoel. Een keur van Nederlandse top-dansperformers komt samen. De sfeer is die van een nachtclub: als het publiek zit je om de dansers heen. Je wordt getrakteerd op acts uit de diverse en inclusieve profdanskunst. Naast Introdans bestaat de line-up uit makers/performers Rutkay Özpinar, Ruben Chi en Sofia Nappi.

De HubClub is een etalage van onweerstaanbare aantrekkelijke inclusieve dans voor iedereen!

Language no problem

Website: Introdans

De HubClub is een nieuwe productie van Introdans. Het modern balletgezelschap uit Arnhem toont de parels van de Nederlandse inclusieve/diverse professionele podiumdanskunst voor een breed publiek. Bron van inspiratie is de succesvolle reeks Ontmoetingen (sinds 2001) van Introdans en de eerdere varianten van de HubClub uit 2021 en 2022.

De Raad voor Cultuur ziet BIS-gezelschap Introdans op het gebied van inclusie als voorloper: ‘Introdans loopt voorop met zijn inclusieve visie en toont veel betrokkenheid in de regio. Ook de inclusieve werkwijze vindt de raad interessant. Onder de noemer ‘Iedereen kan dansen’ ontwikkelt het gezelschap op basis van het actuele repertoire interactieve projecten voor het onderwijs, sociaal domein, het vrijetijdscircuit en voor talent in de samenleving.’

Naast Introdans pionieren veel meer Nederlandse initiatieven al langere tijd op het terrein van de professionalisering van inclusieve danskunst. Introdans zocht aansluiting bij hen en nodigde hen uit voor de HubClub. De artiesten vormen tezamen de bonte mensheid: jong, oud, multicultureel, lichamelijk/verstandelijk divers, m/v/x, LHBTQ.

Ook interessant voor jou: