dans

Introdans

Tutti


ma 11 oktober 2021   Grote zaal

20:00 - 22:10 uur

Bestel snel


LET OP: Voor toegang tot de voorstelling heb je een coronatestbewijs nodig. Gebruik hiervoor de Coronacheck-app. Vergeet ook vooral je legitimatiebewijs niet.
Kijk voor meer informatie op onze pagina Veilig naar het theater. Wij wensen je een fijn bezoek!


Muzikaal gouden dansfeest met àlle dansers in balletten van Sidi Larbi Cherkaoui en Mauro Bigonzetti en de geweldige zangers van Assurd. 
Introdans presenteert met Tutti twee absolute publieksfavorieten als jubileumcadeau want het gezelschap viert het 50-jarig bestaan. 

Cantata
Aards, rauw en gepassioneerd, zo kun je de dans in Mauro Bigonzetti’s Cantata het best typeren. In dit opzwepende powerstuk roept de choreograaf verschillende karakters uit een Italiaans dorp tot leven, daartoe geïnspireerd door de aanstekelijke, schurende muziek van vrouwenfolkgroep Assurd, Enza Pagliara. In krachtige ensembledansen meten mannen en vrouwen zich met elkaar, waarbij benen alle kanten opzwiepen en bovenlichamen woest worden uitgeschud. Je kunt moeilijk ongeroerd blijven bij deze uitbundige ode aan de Italiaanse volkscultuur, aan de liefde, en misschien wel vooral aan de gekte. Cantata wordt steevast op staande ovaties onthaald.

In Memoriam
Gedreven door een aantal sterfgevallen in zijn familie maakte de wereldwijd gelauwerde Vlaams-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui 'In Memoriam' als eerbetoon aan zijn voorouders. De connectie tussen de werkelijkheid en het geheugen vormt de kern van dit werk. In een denkbeeldige onderwereld verkennen de dansers polariserende krachten als aantrekking en afstoting, zachtheid en agressie om aldus de betekenis van het woord ‘harmonie’ te onderzoeken. Het resultaat is zowel sereen als hallucinerend. Een belangrijk aandeel hebben de videobeelden van Gilles Delmas.

“Het was mijn droom om het werk van Sidi Larbi Cherkaoui op het repertoire van Introdans te voeren. We zijn in 2010 begonnen met een kort fragment uit 'In Memoriam' en hebben onze relatie de laatste jaren steeds verder uitgebouwd. Deze toonaangevende kunstenaar is nu helemaal bij ons thuis.” | Roel Voorintholt, artistiek directeur

 

Website: Introdans

"In memoriam is een ijzersterke choreografie die van begin tot eind intrigeert en door Introdans meer dan overtuigend tot leven wordt gewekt." | De Gelderlander, 03-10-2016

"…lijkt de dans vooral puur, spontaan en uitgelaten, maar onderhuids roffelt het raffinement." | de Volkskrant over Cantata 07-10-2016

Ook interessant voor jou: