muziek

Irish Pub Festival Concert


za 3 februari 2024   Kleine zaal

20:30 uur

Verkoop start do 1 juni 10:00


Hoofdact - Denis McLaughlin Band
Denis is in Denemarken een gevestigde naam. Hij woont daar inmiddels 35 jaar en heeft in die jaren ook veelvuldig in Duitsland en Zweden getourd.
Denis heeft een aangename, sterke stem en brengt Ierse ballads, up-tempo songs en de bekende Ierse pub muziek. Verder speelt hij gitaar, banjo, Ierse bouzouki en bodhran.

Hij is geboren en getogen in Derry, in het Noordwesten van Ierland in de tijd van de ‘troubles’. Oftewel, de oorlog in Noord-Ierland die in 1972 uitbrak. Velen Katholieken hadden het in die tijd moeilijk in het door Engeland (protestantse) beïnvloedde Noord-Ierland. Vele Ieren zijn in die tijd naar elders gevlucht en zo ook Denis. Denis vormde in Ierland een succesvolle band met zijn broers als The MCLaughlin Clan. Gelukkig konden de Denen Denis en zijn Ierse muziek ook waarderen en kon hij daar als muzikant aan de slag.

Hij wordt vergezeld door violiste Pia Nygaard en Alexander Nielsen. Pia is afgestudeerd aan het Deense conservatorium met een specialisatie in de folkmuziek.
Ze hebben elkaar leren kennen tijdens een folkfestival in Denemarken en maken inmiddels alweer 12 jaar samen muziek. Pia is een fenomenaal violiste die de muziek een perfecte balans mee geeft. Ze speelt de Ierse tunes met een levendig ritme. Daarnaast zingt ze ook en speelt ze bodhran.

Alexander Nielsen is in Denemarken bekend van de band “Almost Irish”. Hij is een begenadigd whistle speler, die de Ierse muziek met een verrassend natuurlijk Ierse wijze over weet te brengen.

Met zijn drieën hebben ze een fantastische dynamiek die iedere liefhebber van de Ierse folk muziek zal kunnen waarderen!

The Shannons
The Shannons  spelen Folk ‘n Roll een combinatie van Ierse traditionele muziek, covers, folk en eigen werk. The Shannons wordt gevormd door de Ierse muzikant Noel Shannon en Lynn Shannon geboren in Deventer. We wisselen van leadzang en harmonies en spelen beiden gitaar en mandoline. Een prettig akoestisch geluid voor elk publiek.
Het Ierse folk duo “The Shannons” lanceerden de one-liner ”Folk ’n Roll”. Sinds februari 2010 maken zij samen muziek, maar zijn steeds vaker te zien met de Engelse violist Jimmy Ellis en Victor Lacken uit Dublin kunnen ook als band geboekt worden.

Reviews:
Songwriter magazine New York  “pure folk gold”  | Americana Retrofit  “a folkin killer band”


Noel Shannon (IRL) – zang/gitaar/mandolines
komt uit Cork in Ierland. Zit muzikale roots liggen in de Ierse traditionele muziek. In Ierland heeft Noel als support act opgetreden voor bekende Ierse muzikanten als The Fureys, Dublin City Ramblers, The Dubliners en Aslan. Sinds 1993 heeft Noel als solo artiest door heel Europa opgetreden.

Lynn Shannon – Zang/gitaar/mandoline
komt uit Deventer (NL). Haar muzikale invloeden zijn onder andere rock, pop en country.

Jimmy Ellis (ENG)  – viool

Paddy Ryan –  electrische gitaar /banjo/ zang uit Dublin speelt Ierse traditioneel muziek ze hele leven

In oktober 2014 hebben The Shannons hun eerste album “Married man” uitgebracht. Een album met vooral eigen  werk, Ierse traditionals en een enkele cover.

 

Four of a Kind
Ierse muziek met een moderne twist. De jonge talenten van Four of a Kind spelen hun krachtige, dansbare jigs en reels met een dosis energie die je buiten Ierland zelden tegenkomt.

Met doedelzakmaestro Michael Boere, simultaan harmonica-bouzoukispeler Tijn Berends en bodhránbeuker Suzanne Leeuw heeft Four of a Kind precies de juiste combinatie van instrumenten en temperamenten om hun muziek naar het hoge niveau van vaardigheid en energie te brengen dat typerend is voor moderne Keltische muziek.

Ook interessant voor jou: