muziek

Irish Pub Festival Concert | in de serie Wereldlokaal


za 3 februari 2024   Kleine zaal

20:00 uur

Laatste kans


Hoofdact - Denis McLaughlin Band
Denis is in Denemarken een gevestigde naam. Hij woont daar inmiddels 35 jaar en heeft in die jaren ook veelvuldig in Duitsland en Zweden getourd.
Denis heeft een aangename, sterke stem en brengt Ierse ballads, up-tempo songs en de bekende Ierse pub muziek. Verder speelt hij gitaar, banjo, Ierse bouzouki en bodhran.

Hij is geboren en getogen in Derry, in het Noordwesten van Ierland in de tijd van de ‘troubles’. Oftewel, de oorlog in Noord-Ierland die in 1972 uitbrak. Velen Katholieken hadden het in die tijd moeilijk in het door Engeland (protestantse) beïnvloedde Noord-Ierland. Vele Ieren zijn in die tijd naar elders gevlucht en zo ook Denis. Denis vormde in Ierland een succesvolle band met zijn broers als The MCLaughlin Clan. Gelukkig konden de Denen Denis en zijn Ierse muziek ook waarderen en kon hij daar als muzikant aan de slag.

Hij wordt vergezeld door violiste Pia Nygaard en Alexander Nielsen. Pia is afgestudeerd aan het Deense conservatorium met een specialisatie in de folkmuziek.
Ze hebben elkaar leren kennen tijdens een folkfestival in Denemarken en maken inmiddels alweer 12 jaar samen muziek. Pia is een fenomenaal violiste die de muziek een perfecte balans mee geeft. Ze speelt de Ierse tunes met een levendig ritme. Daarnaast zingt ze ook en speelt ze bodhran.

Alexander Nielsen is in Denemarken bekend van de band “Almost Irish”. Hij is een begenadigd whistle speler, die de Ierse muziek met een verrassend natuurlijk Ierse wijze over weet te brengen.

Met zijn drieën hebben ze een fantastische dynamiek die iedere liefhebber van de Ierse folk muziek zal kunnen waarderen!

The Shannons - The best of country/folk
Een country/folkband met een unieke sound. Ben je gek op country, folk, Americana en Ierse meezingers? Bezoek dan een concert van The Shannons en je komt helemaal aan je trekken. Met muziek van o.a. Dolly Parton, The Steeldrivers, Dropkick Murphy’s, Johnny Cash, Mumford & Sons en Janis Joplin en nog vele anderen. Daarnaast spelen The Shannons hun eigen werk, dat precies binnen dit genre valt. Noel en Lynn Shannon hebben samen jarenlange ervaring in het maken van onder andere folk muziek.
Toevallig zijn ze beiden al vanaf hun kindertijd liefhebbers van countrymuziek. Het was dan ook al lange tijd een grote wens om een band te vormen rond countrymuziek en hun andere muzikale favoriet, folk.
Met Lynn haar (country) stem was het een logische stap om deze wens uit te laten komen. Sinds 2022 voegde Paddy Ryan zich zo af en toe bij de band (ex- Seven Drunken Nights) De 3 hadden een goede muzikale klik en de banjo virtuoos is nu een vaste waarde in de band. Marijke Ras op viool maakt de band compleet. Met haar enthousiaste spel en frisse verschijning zorgt ze precies voor de aanvulling die de band nodig heeft.

The Shannons nodigen je uit om mee te zingen en dansen en geven graag een onvergetelijke ervaring

Noel Shannon (IRL) – zang/gitaar/mandoline
komt uit Cork in Ierland. Zit muzikale roots liggen in de Ierse traditionele muziek. In Ierland heeft Noel als support act opgetreden voor bekende Ierse muzikanten als The Fureys, Dublin City Ramblers, The Dubliners en Aslan. Sinds 1993 heeft Noel als solo artiest door heel Europa opgetreden.

Lynn Shannon (NL) – Zang/gitaar/mandoline
komt uit Deventer (NL). Haar muzikale invloeden zijn onder andere rock, pop en country.

Paddy Ryan (IRL) –  electrische gitaar /banjo/ uit Dublin speelt Ierse traditioneel muziek ze hele leven

Marijke Ras (NL); Viool

Four of a Kind
Ierse muziek met een moderne twist. De jonge talenten van Four of a Kind spelen hun krachtige, dansbare jigs en reels met een dosis energie die je buiten Ierland zelden tegenkomt.

Met doedelzakmaestro Michael Boere, simultaan harmonica-bouzoukispeler Tijn Berends en bodhránbeuker Suzanne Leeuw heeft Four of a Kind precies de juiste combinatie van instrumenten en temperamenten om hun muziek naar het hoge niveau van vaardigheid en energie te brengen dat typerend is voor moderne Keltische muziek.

Website: Irish Pub Festival

Ook interessant voor jou: