dans

ISH Dance Collective

The Elements of freestyle


vr 5 april 2019   Grote zaal

19:00 - 20:20 uur

Bestel snel


SPECIALE ACTIE:

BESTEL DEZE VOORSTELLING EN KRIJG DE VOORSTELLING MODERN SAMURAI OP 4 APRIL GRATIS. BESTEL HIERVOOR HET COMBI-TICKET

 

Urban arts in het theater

ISH gaat terug naar waar het allemaal begon: urban arts in het theater. ELEMENTS OF FREESTYLE is een spectaculaire show met onder andere skate, freerunning en BMX waardoor je met een andere blik naar urban arts kijkt.

“Skaters en freerunners vliegen je om de oren in Elements of Freestyle, de soms adembenemende nieuwe show van danscollectief ISH. In combinatie met emotie en passie in elke beweging en een naadloos aansluitend lichtontwerp kom je ogen te kort om alles in je op te nemen.” Scenes ★★★★

Artistiek leider Marco Gerris vindt veel inspiratie in de pure beweging van urban arts. Als geen ander ziet hij de poëzie in iedere beweging. Of je nu door de ruimte zweeft op balletschoenen
of op skates; het is allemaal dans.

ELEMENTS OF FREESTYLE gaat over de alles goedmakende secondes waarin die ingewikkelde trick eindelijk lukt. Over de totale focus, extase en het gevoel van vrijheid bij de freestyler. In een opeenvolging van breakdance, in-line skating, skateboarding, freestyle basketball, BMX en freerunning ontdekt het publiek de kunst achter het kunstje.

“Soms is het gewoon niet te geloven. Dit moet je beleven, ervaren in full colour, live en gedrenkt in muziek. Anderhalf uur iets heel bijzonders. Zomaar op vrijdagavond.” Musicalnieuws ★★★★

Buitenland

De show Elements of Freestyle toerde in 2017 door Nederland. Het werd geprezen; volle theaters en lovende recensies. Regie-choreograaf en artistiek leider Marco Gerris, ex-jurylid The Freestyle Games & So You Think you Can Dance, wist met deze show urban arts weer naar theaters te halen en de bezoekers met een vernieuwde blik hiernaar te laten kijken. Hiermee werd ISH niet alleen in Nederland opgemerkt, maar ook daarbuiten. Zo werden ze gezien door het grootste theaterfestival ter wereld en vliegt de cast in augustus naar Edinburgh om ook daar Elements of Freestyle op de kaart te zetten.

Extra show in Deventer Schouwburg

Om deze buitenland ‘tour’ af te trappen komt de cast van Elements of Freestyle nog een keer bij elkaar in Nederland. Ze geven op 5 april een speciale Nederlandse voorstelling in Deventer Schouwburg. Zo kunnen fans en liefhebbers nogmaals een keer genieten van deze show. ISH staat ook op 4 april in dit theater met de voorstelling Modern Samurai. Iedereen die hiervoor een kaartje heeft gekocht, mag gratis de show van Elements of Freestyle (op 5 april) bijwonen.

 

Website: ISH Dance Collective

Regie: Marco Gerris

Cast: Luis Alkmim (Freerunning), Michael van Beek (Freestyle basketball), Sven Boekhorst (Inline skate),Jelle Briggeman (Inline skate), Jörg Brinkmann (Cello), Denden Karadeniz (Breakdance), Thomas Krikken (Breakdance), Bart van der Linden (Freerunning), Dez Maarsen (BMX Flatland), Ben Mathot (Viool), Arnold Put (Breakdance), Pim Wouters (Skateboard)

Dramaturgie EN Regie-assistente: Arnout Lems

Compositie: Rik Ronner, Jörg Brinkmann en Ben Mathot

Decorontwerp: Jerry Beckers - Solos International

Grafisch ontwerp decor: Donald Beekman

Lichtontwerp: Mike den Ottolander

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst) en Zabawas.

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van de voorstelling van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast uw borrelplank en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplak klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: